Koramiral Kadir Sağdıç ve Tümgeneral Ahmet Yavuz ifade verdi

Balyoz davasında 18'er yıl hapis cezasına çarptırılan Koramiral Kadir Sağdıç ve Tümgeneral Ahmet Yavuz kumpas soruşturmasını yürüten savcıya ifade verdi. Komutanlar, F-tipi yapının örgütlülüğüne dikkat çekti ve emniyet, yargı ve basın mensubu olan F-tipi görevlilerin kumpaslardaki rolünü anlattı.

Abone ol

Hedef alınan komutanlar Balyoz kumpasını soruşturan savcılığa ifade verdi.

Kapatılan özel görevli mahkeme tarafından 18'er yıl hapis yıl cezasına çarptırılan Tümgeneral Ahmet Yavuz ve Koramiral Kadir Sağdıç, soruşturma savcısına mağdur olarak ifade verdi.

Her iki komutan da; devlet kurumları içinde yuvanlanan F-tipi görevlilerin kumpaslardaki rollerine dikkat çekti.

Tümgeneral Ahmet Yavuz, "örgütsel bir saldırı söz konusu" diyerek tespit ettiği isimleri soruşturma savcısı ile paylaştı.

Koramiral Kadir Sağdıç da kendisine ait olduğu öne sürülen imzasız dijital dosyaları için "imzalı raporu hazırlayan" F-tipi polisleri tek tek tespit ederek savcılığa bildirdiğini açıkladı. Sağdıç "polisler dökümanların imzasız olduğunu itiraf etti ama özel görevli mahkemeler bunu bile dikakte almadı" dedi.

Koramiral Sağdıç, Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada Türk Milleti'nin adalete olan güvenini tekrar kazanması gerektiğini söyledi.

Sağdıç, "Kolluk ve yargı ihlalleri yapanlar, basındaki provakatörler, Yargıtay 9. Ceza Dairesi ve Silahlı Kuvvetler içindeki muhtemel hainler hakkında kadar kapsamlı bir suç duyurusunda bulundum. Cumhuriyete yapılan bir kumpas var. TSK üzerinden cumhuriyete yapılan bir kumpas" ifadesini kullandı.

Koramiral Sağdıç, tutuklu polislere verilen taltif miktarlarına da dikkat çekti, 60 yıllık maaşı bulan ödemelerin geri alınmasını istedi.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Karayolları işçisi Ankara'da Gündem Tekirdağ Çerkezköy'lü gönüllüler düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi Gündem “Yazılanlar yanlış değil!“ Gündem MEB'den yeni skandal! O şart kalktı! Gündem