İzmir'deki Askeri Casusluk Davası hakim ve savcısına uzaklaştırma

İzmir Askeri Casusluk kumpasının iddianamelerini yazan dönemin özel görevli savcısı Zafer Kılınç ve dosyaya bakan hakimlerden Serdar Ergül açığa alındı. Karar, komutanların kumpas şikayeti üzerine alındı.

Abone ol

İzmir'de askeri casusluk davasında iddianameleri yazan savcı Zafer Kılınç ve komutanların tutuklama kararlarına imza atan kapatılan özel görevli mahkeme hakimlerinden Serdar Ergül açığa alındı.

Hakim ve Savcılar Kurulu 2'inci Dairesi kumpas davalarıyla ilgili önemli bir karara daha imza attı. Daire; 310'u muvazzaf subay 357 kişiyi hedef alan kumpas iddianamesinin mimarı özel görevli savcı Zafer Kılınç ve davaya bakan mahkeme üyelerinden Serdal Ergül'ü açığa aldı. Karar komutanların avukatlarının HSYK'ya yaptıkları kumpas şikayetleri üzerine alındı.

Tedbiren açığa alınan Kılınç ve Ergül için nihai karar haklarında soruşturma tamamlanınca verilecek. HSYK'nın yürüteceği soruşturma neticesinde Kılınç ve Ergül'ün yargılanması ve meslekten atılması söz konusu olabilecek.

Zafer Kılınç'ın yürüttüğü İzmir Askeri Casusluk soruşturmasında muvazzaf subaylardan, bürokratlara ve MİT görevlilerine kadar uzanan 3 bin kamu görevlisinin hedef alındığı ortaya çıkmıştı.

Davanın görüldüğü kapatılan özel görevli mahkme heyetinde yer alan Serdar Ergül aynı zamanda İzmir'de yasa dışı dinleme kararlarına imza atan hakim olmuştu. Ergül'ün kararı ile yasa dışı dinlenen çok sayıda Vatan Partisi, Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi tazminat kazanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

İçişleri Bakanı'ndan Cizre'deki operasyonlara ilişkin açıklama Gündem Ankara'nın bu mesajı PYD'yi kaygılandırdı! Salih Müslim en büyük korkularını açıkladı Gündem Bakan açıkladı: 400'e yakın okula terör saldırısı gerçekleştirildi Gündem Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye acıyorum Gündem