Erdoğan, Türkiye ile Çin arasındaki stratejik işbirliğini daha da ileri taşımak istediklerini söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesinin ardından Çin'e ulaştı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Başkenti Pekin'e giden Erdoğan bugün Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Erdoğan'ın Çin temaslarında ana gündem ekonomi olacak. Bu ziyaret öncesinde Erdoğan, ülkenin önde gelen yayın organlarına da Türkiye-Çin ilişkilerini değerlendirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan resmi temlaslarda bulunmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti başkenti Pekin'e ulaştı.

Erdoğan'ın uçağı Türkiye saati ile 10:10'da Pekin'e indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından resmi törenle karşılandı. İkilinini baş başa yapacağı görüşmenin yanı sıra, heyetler arası görüşmeler de yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da eşlik ediyor.

İkili ticaret ilişkileri, Kuşak Yol İnsiyatifi ve bölgesel gelişmeler masada olacak konular arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret öncesi, Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkileri her alanda ele alma fırsatı bulacaklarını belirtmişti.

Öte yanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ziyareti öncesi Çin haber ajansı Şinhua'ya ve Çin gazetesi “Global Times”a Türk-Çin ilişkilerini değerlendirdi.

Erdoğan, "Yeni bir dünya sisteminin ortaya çıkmaya başladığı bu dönemde Türkiye ve Çin’e büyük sorumluluklar düştüğünü" vurguladı. Cumhurbaşkanı, "Gelişen ilişkilerimizi Kuşak ve Yol girişimi ile daha üst seviyelere çıkarmayı amaçlıyoruz." dedi.

Turizmin iki ülke arasındaki ilişkiyi ileriye taşıyacağını belirten Erdoğan, Çinli iş insanlarını da Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdı.

ulusal.com.tr

Birçok ilde büyük FETÖ operasyonu yapılıyor: Onlarca kişi gözaltına alındı Gündem AK Parti'den 2 Temmuz Madımak katliamı mesajı Gündem Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 2 terörist etkisiz hale getirildi Gündem CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan EYT açıklaması Gündem