Balyoz'da ilk tahliye

Milli Orduya kumyas ve yeniden yargılama tartışmaları arasında Balyoz davasında cezasını tamamlayan emekli Albay Hakan Büyük tahliye oldu. 6 yıl hapis ceza alan Büyük, cezasının son bir yılını denetimli serbestlikle geçirecek.

Abone ol

Balyoz davasında yeniden yargılama tartışmaları devam ederken emekli Albay Hakan Büyük, cezaevinde geçirmesi gereken süreyi tamamlayarak tahliye oldu. 6 yıl hapse mahkum edilen Büyük, cezasının son bir yılını denetimli serbestlikle geçirecek.

29 Nisan 2011'de tutuklanan Hakan Büyük, 29 Nisan 2014'te cezaevindeki 3'üncü yılını doldurdu. Yasaya göre 6 yıllık hapis cezası 3 yıl cezaevi ve 1 yıl denetimli serbestlik kontrolü ile infaz ediliyor.

Davada 12 yılın altında ceza verilen tek kişi Büyük, Balyoz'da cezasını tamamlayarak tahliye olan ilk isim. Emekli Albay Büyük, sabah saatlerinde Silivri Cezaevi'nden çıkarak özgürlüğüne kavuştu.

Balyoz davasında Hakan Büyük'e ait Eskişehir'deki evde yapılan aramada bulunduğu iddia edilen dijital verilerle ikinci iddianame hazırlanmıştı. Dava sürecinde bu dijital verilerde de yüzlerce tarih çelişkisi olduğu ortaya çıkmıştı.

Dönemin Yüksek Askeri Şura Üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı ve çok sayıda komutan bu belgelerle tutuklanarak mahkum edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu'ndan bakın kim şikâyetçi olmuş! Gündem İstanbul Valisi açıkladı! Yarın bu iskeleler kapalı! Gündem Peş peşe Fethullah Gülen soruları Gündem Türkiye, Suriyelilerin suç cenneti oldu Gündem