Ulusal Kanal ekibi Urumçi'nin canlı sanat hayatına tanıklık etti

Çin Halk Cumhuriyeti'nin farklı kültürleri içinde barındıran yapısı, başta resim ve tiyatro olmak üzere sanatın birçok dalına yansımış durumda. Uygurlu ressam Nur Mehmet İbrahim'in resim galerisi ve Urumçi Şehir Tiyatrosu, kapılarını Ulusal Kanal'a açtı.

Abone ol

Çin'in Batı'ya açılan yüzü Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi, ekonomik açıdan olduğu kadar kültürel açıdan da hızlı bir değişim gösteriyor. Uluslararası basın heyetiyle bölgeyi ziyaret eden Ulusal Kanal ekibi, şehrin canlı sanat hayatına tanıklık etme fırsatını yakaladı.

Bu renkli yapının en iyi şekilde gözlemlenebileceği Sincan Modern Sanat Kompleksi'nde bizleri karşılayan, Uygurlu ressam Nur Mehmet İbrahim'in eserleri oldu. 1981 doğumlu sanatçının “Yerel ve küreselin arasında” sergisi, geleneksel Uygur motifleri ile modern çizgileri buluşturuyor.

Sanat Kompleksi'nde yalnızca resim ve heykeltraşa değil yaratıcı tiyatro çalışmalarına da yer veriliyor. Tek kişilik tarih anlatısı bunun bir örneği.. Sahnedeki anlatıcı, geleneksel çalgılar ile kadim Çin'den günümüze kadar tarihi, seyircisine aktarıyor.

Sincan'da tiyatronun geldiği noktayı Urumçi Şehir Tiyatrosu Müdürü Guo Fu Chiyen ile konuştuk. Guo Fu Chiyen, Urumçi'de günde üç kez perde açtıklarını, ayrıca ücretsiz olarak kırsal kesime turne düzenlediklerini aktardı.

HABER: GÖKHUN GÖÇMEN

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Fazıl Say Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına konser verdi Kültür Sanat Fazıl Say Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına konser verdi Kültür Sanat ​ Ankara’da “Hayalimdeki Çin” resim sergisi büyük ilgi topladı Kültür Sanat ​ Ankara’da “Hayalimdeki Çin” resim sergisi büyük ilgi topladı Kültür Sanat