Ulusal Kanal, Nusaybin'de

Ulusal Kanal Suriye sınırının sıfır noktasında, bölücü terör örgütüne karşı operasyonların yürütüldüğü Nusaybin kent merkezine girdi. Nusaybin kritik bir bölge, her sokakta en az iki barikat ve iki hendek var. Kente yoğun olarak el yapımı patlayıcılar tuzaklanmış. Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonların yüzde 50'sini tamamladı. Etkisiz hale getirilen terörist oranı da yüzde 80.

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesi ne Yüksekova ile ne de Şırnak merkez ile mukayese edilebilir. Tek strateji var ancak taktikler farklı... Nusaybin'in coğrafi konumu da müdaheleyi farklılaştırıyor.

Nusaybin'de adım başı hendek ve barikat var. Her sokakta en az 2 barikat ve 2 hedenk var. Sokaklar, Caddeler, evler de yüzlerce patlayıcı ile tuzaklı.

Güvenlik güçleri önce teröristleri etkisiz hale getiriyor. Ardından hedenkleri doldurup, barikatları kaldırıyor. Son aşama ise tuzaklanmış patlyıcıları temizlemek. İşte bu işlem çok titiz yapılmak zorunda; zira bölücü terör örgütü Nusaybin'e adım başı patlayıcı yerleştirmiş.

Türk Ordusu şu anda kriritk bir aşamada ve kör düğümü çözüyor. Teröristlerin yüzde 80'i etkisiz hale getirldi, operasyonda da yüzde 50'de ilerleme sağladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye Ordusu ile terör örgütü PYD/YPG arasındaki çatışmaları da yakından izliyor.

Suriye topraklarına kaçmaya çalışan 18 PKK'lıyı etkisiz hale getiren komando tugayına da Balyoz kumpasında yargılanan Tuğgeneral Levent Ergün komuta ediyor.

28 Nisan saat 9 itibariyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde 305 terörist etkisiz hale getirildi, 203 barikat kaldırıldı, 674 el yapımı patlayıcı imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

Süheyl Batum'dan Kahraman'a yanıt Gündem Süheyl Batum'dan Kahraman'a yanıt Gündem Av. Özgür Senger usulsüz dinlemeden 2 bin TL tazminat kazandı Gündem Av. Özgür Senger usulsüz dinlemeden 2 bin TL tazminat kazandı Gündem