Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız pandemi döneminde işçinin durumunu değerlendirdi

Hak-İş Genel Başkan vekili Osman Yıldız Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

Abone ol

Koronavirüs ile mücadele kapsamında iş veren ve işçilere yönelik hazırlanan paketler ile ilgili Yıldız, "Paketlerin hayata geçmesi hükümetimizin koronavirüs sürecinde sorunları gidermede ki gayretinin bir sonucudur. Kısa çalışma ödeneği ile ilgili düzenlemeler olumludur. Ancak fesihler ile ilgili beklentimiz karşılanmadı. Ücretsiz izinlere ilişkin kısa çalışma ödeneğine bağlı adımların atılması gerekiyor. Bunun istismarlar yaratacağı konusunda bir uyarıda bulunmuştuk.Bütün sorunların kısa çalışma ödeneği kapsamında ele alınması gerekiyor" diyerek ödeneğin öneminin altını çizdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına ilişkin de değerlendirmeler de bulunan Yıldız "Meclisimizin 100. Yılını kutlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.Türk milleti her zorlu dönemde kendisine devlet kurmayı başarmıştır.Bundan 100 yıl öncede bütün dünyanın saldırılarına karşın Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde topyekün bir mücadele vererek yeni bir cumhuriyeti kurmuştur.Devletimizi Kuranlara,başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz,minnetlerimizi sunuyoruz.Yeni devletin demokrasiyle birlikte Milli Meclis üzerine inşa edilmesi Türkiye’nin bugün muasır medeniyetler arasına girmesindeki en önemli faktördür" dedi.

TBMM Başkanı Şentop’un 23 Nisan Çağrısına katıldıklarını da belirten Yıldız, "Bütün teşkilatımıza 23 Nisan günü saat 21:00’de balkonlardan İstiklal Marşı okuma çağrısını yaptık.Sayın Meclis Başkanımızın bu daveti bütün toplumu kucaklamanın ve ortak bayram heyecanını duymanın bir aracı olarak görüyoruz.Emekçiler olarak 23 Nisan günü üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız" sözleriyle 23 Nisan'a hazır olunduğunu belirtti.

Son olarak Ulusal Kanal’ın başlattığı dayanışma çağrısı ile Yıldız,"Bütün kurumlar gibi medya da zor bir süreçten geçiyor. Diğer kurumlar gibi önemli bir görev yapan Ulusal Kanal’ın da bu süreçte ayakta kalması ve yoluna devam etmesi gerekiyor. Kampanyanıza başarılar diliyorum ve Ulusal Kanal’ın bu süreçten de başarıyla çıkacağına inanıyorum" sözleriyle iyi dileklerini iletti.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefonda görüştü Gündem Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli tarımda son durumu değerlendirdi Gündem Cumhurbaşkanlığı'ndan kamu çalışanlarına izin duyurusu Gündem Oyuncu Umut Demirdelen hayatını kaybetti Gündem