Bugün onların günü

26 Nisan artık hava emekçilerinin günü olacak. Dünyada ilk kez kutlanacak olan güne, ev sahipliğini Türkiye yapacak. Türkiye Havayolu Pilotları Derneği'nin düzenlediği ve 3 gün sürecek olan etkinliğin ilk ayağı; Uluslararası Pilotlar Çalıştayı'ydı. Çalıştayda pilotların sorunları ve çözümler konuşuldu.

Abone ol

Havayolu emekçileri artık her 26 Nisan'ı Dünya Pilotlar Günü olarak kutlayacak. Bu güne ilk ev sahipliğini yapan da Türkiye olacak.

Dünya Pilotlar günü öncesinde Türkiye Havayolu Pilotları Derneği bir çalıştay düzenledi. Havayolu emekçilerinin sorunları masaya yatırıldı.

Pilotların hem kokpitte hem de sosyal hayatlarında yaşadığı sorunların başında uçuş sürelerinin düzensizliği yer alıyor. Bunun da pilotlara ve kabin ekiplerine "yorgunluk" olarak yansıyor. Bu sorun hava emniyetini tehlikeye atıyor.

Bir diğer sorun ise pilotların çalışma düzenine ilişkin Türkiye'de hukuki bir düzenlemenin olmaması.

Yeterli güvenlik önlemi olmaması ve tecrübe yetersizliği pilotlar için önemli sorunların bazıları. Lübnan'da iki Türk pilotun kaçırılması, son olarak Soçi seferini gerçekleştiren Türk Havayolları uçağını kaçırma girişimleri. Burada ise söz Kaptan Pilot İlyas Karagülle'deydi.

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü için bugün TALPA Taksim Atatürk Anıtı'nda tören düzenleyecek. Etkinlikler, Pazar günü ise Hazarfen Havalimanında düzenlenecek piknikte Solotürk gösterisi ile son bulacak.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan Kılıç'a sert mesaj Gündem THY uçağında bomba paniği Gündem Erdoğan bu görüntülere “montaj“ diyecek! Gündem Dikkat! Yarın bu yollar kapalı! Gündem