İşte OHAL ilan edilen Antalya'daki son gelişmeler

G20 Zirvesi'nin yapılacağı Antalya'da alınan olağanüstü önlemler pes dedirtti. Zirvenin yapılacağı ve "kırmızı bölge" ilan edilen Belek-Kadriye'de 10 ev bariyerlerle çevrildi. Polis yurttaşların giriş çıkışlara izin vermiyor. Ev hapsinde tutulan vatandaşlar ihtiyaçlarını gideremediği için uygulamaya tepkili. Bazı vatandaşlar zirve bitene kadar işyerine gitmeme kararı aldı. İşte OHAL ilan edilen Antalya'daki son gelişmeler.

Abone ol

Evlerin etrafı bariyerlerle kapatıldı, giriş çıkışlara izin veriledi. Vatandaş ohal nedeniyle iş yerine gidemedi.

Alınan bu önlemler 15-16 Kasım günlerinde yapılacak G20 zirvesi için.

Antalya haftalar öncesinden abluka altına alındı. Zirve için 12 bin polis görev yapacak. Liderlerin buluşacağı Belek-Kadriye bölgesi ise "kırmızı bölge" ilan edildi. Havadan, karadan ve denizden korunacak zirve için F-16 uçakları da hazır bekletilecek.

Gözaltılar için de Antalya ve Serik’te birer spor salonu belirlendi.

Bu önlemlerin yanı sıra Kadriye bölgesinde yaşayan vatandaşlar ev hapsine alındı. 10 evin etrafına bariklatlar çekildi. Kapıya polis görevlendirildi. Vatandaşın bakkala gitsene dahi izin verilmedi. Deyim yerindeyse hafta sonu yapılacak G20 zirvesi öncesi ev hapsi başladı.

Yurttaşlar alınan önlemlere tepki için Başbakanlığı aradı. Aldıkları cevap "Siz açıkcezavi koşullarındasınız" oldu.

Giriş çıkışlara izin verilmiyor. Çünkü sitenin bulunduğu alan basın mensuplarının girişine 100 metre mesafede. Polis barikatını aşamayan ve iş yerine gidemeyen yurttaşlar, dükkanlarını G20 bitene kadar açmayacağını söyledi.

Belek'te OHAL yaşanırken TGB'lilerin Pazar günü yapacağı çalışmalar hızla sürüyor.Gündüz Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde, akşamları da kentin işlek caddelerinde bildiri ve afiş çalışması yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama'yı karşılamaya hazırlanan TGB'liler yurttaşları yapacakları eyleme çağırdı.

HABER: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK KAMERA: MERVE DEMİRAĞ

Şehidi 15 bin kişi uğurladı! Gündem O CD'lerin aramalarda bulunmadığı ortaya çıktı Gündem Davutoğlu: Anayasa reformu daha çok güç kullanma arzusu ile yapılıyormuş gibi kanaat taşımayın Gündem Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin'den James Jeffrey'e yanıt Gündem