Trump tehdit etti! ''Ordumuz hazır''

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un ile görüşmesini iptal eden ABD Başkanı Trump, hem kapıyı açık bıraktı hem tehdit etti. "Eğer yapıcı bir diyalog ile yaklaşmayı tercih ederse Kim Jong-un ile görüşürüm." diyen Trump, "Aptalca bir adım atarsa ordumuz hazır." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Beyaz Saray'da açıklama yapan ABD Başkanı Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Young-un ile yapılması planlanan görüşmeyi neden iptal ettiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trump "12 Haziran'da Singapur'da yapılması planlanan zirveyi iptal etmeye karar verdim. Bunun, hem Kuzey Kore hem de dünya için büyük bir geri adım olduğuna inanıyorum" dedi.

"Eğer Kim Jong-un yapıcı bir diyalog ile konuya yaklaşmayı tercih ederse ve ne zaman bunu yaparsa görüşmek için bekliyorum." diyen Trump "Bu süre zarfında çok güçlü yaptırımlarımız ve maksimum baskı kampanyamız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yeni bir zirveye açık kapı bırakan Trump "İşler yolunda gitmezse ABD, Güney Kore ve Japonya askeri açıdan hazır olacak. Savunma Bakanı Mattis ve Genelkurmay başkanı ile görüştüm. Eğer gerekirse ordumuz hazır" diyerek Pyongyang yönetimine tehdit de bulundu.

ulusal.com.tr

Kanada'da patlama: Yaralılar var Dünya Suriye hava savunması füze saldırısını püskürttü Dünya Ankara'da Suriye toplantısı Dünya Trump görüşmeyi iptal etti Dünya