Washington, Ankara'yı ikna çabalarını sürdürüyor

Washington, Ankara’yı PYD’nin Menbic’e operasyon yapması için ikna çabalarını sürdürüyor. Türkiye ise Ankara’da bulunan Amerikalı askeri ve diplomatik heyete operasyonun Arap ve Türkmen güçleriyle yapılmasını talep ediyor. Görüşme halen devam ediyor. Operasyonla ilgili YPG’nin önderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri yetkilisi de Türkiye ile ABD’nin anlaştığını, kısa zaman sonra operasyona başlayacaklarını iddia etti.

Abone ol

ABD ile Türkiye arasında Menbic krizi devam ediyor.

Bir yandan Ankara’da bulunan Amerikalı askeri ve diplomatik yetkililer Türk yetkilileri ikna etmeye çalışıyor, bir yandan da YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri Menbic’e operasyon için hazırlık yapıyor.

Türkiye ise Fırat’ın batısında bulunan ve IŞİD’in kontrolünde olan bölgeye YPG’nin müdahale etmesine karşı. Görüşmelerde Türkiye’nin Amerikan heyetine, operasyonu Türkmen ve Arap güçlerin yapması gerektiği konusunda ısrar ediyor. Ancak ABD’liler, YPG’den vazgeçmiyor.

Türkiye-Suriye sınırının en hassas bölgesi olarak kabul edilen Azez Cerablus hattı içinde bulunan Menbic, Fırat Nehri’nin batısında bulunuyor. Türkiye de YPG terör örgütünün bu bölgeye geçmesini kırmızı çizgi olarak tanımlıyor.

Ankara’da siyasi pazarlık sürerken, YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri de Amerika’nın isteğiyle askeri hazırlıklarını yapıyor.

Sputnik’e konuşan Suriye Demokratik Güçleri’nin sözde komutanlarından Ebu Leyla, Türkiye ile ABD’nin anlaştığını, koalisyon güçlerinin havadan desteği ile kısa süre sonra Menbic’e operasyon yapacaklarını iddia etti.

Operasyon kapsamında Ayn El Arab’ın güneyindeki Teşrin Barajı çevresine ağır silahların sevk edildiği belirtiliyor. İlk aşamada sadece Menbic kenti ve El Bab’a bağlı birkaç köy alınacak. Böylece Ayn El Arab ile Afrin arasındaki koridorun açılması hedeflenecek.

ABD’nin Türkiye’nin Irak ve Suriye’de etkili ve kalıcı olmasını istemediği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Murat Eren'in duruşması 30 Haziran'a ertelendi Gündem Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na ağır sözler Gündem Doğu Perinçek: Hükümeti uyarıyoruz Gündem Doğu Perinçek: Hükümeti uyarıyoruz Gündem