O yasaklar kabul edildi

Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilien ve internet yasaklarını da içerek 125 maddelik Kanun Teklifi Meclis'ten geçti

Abone ol

Torba yasayla birlikte internet siteleri herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın Telekominikasyon İletişim Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından 4 saat içinde kapatılabilecek. Erişimin engellenmesi, yalnıca kısım, bölüm, resim, video ile sınırlı olmayacak. İnternet sitesinde yapılan yayının tümüne yönelik erişim de engellenebilecek.

İktidara muhalif çizgi izleyen sitelerin yayınları mahke kararı beklemeden el çabukluğuyla durudurulabilecek. İnternet sitelerinin yanı sıra erişimine engel olunmak istenen videolarda doğrudan engellenebilecek.

Öte yandan milyonlarca internet abonesinin internet hareketleri ve kayıtlarıda siyasi iktidarın hizmetine sunulacak. Erişim Sağlayıcıları Birliği 34 milyon internet abonesinin hangi sitelere girdiğini, akıllı telefonlardan hangi uygulamaları kullandığını tespit edecek. Dahası bu bilgiler iki yıllığına saklanacak. Tutulan bu kayıtlardan milyonlarca abonenin internet profili çıkarılacak. Bütün bu işlemler hem internetin yavaşlamasına hem de maliyetlerin yükselmesine neden olacak.

Otoyolların işletmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı altında kurulacak bir şirkete devredilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın mal ve hizmet alımları, Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulacak. Vakıf yurtları ve her türlü taşınmazları bedelsiz olarak Hazine'ye devredilecek.

Görüşmeleri 2 hafta süren Torba yasadaki maddelerin kabulü için elektronik oylama yapıldı. Oylamada 229 oy kullanıldı. Oylama sonucunda 208 kabul, 21 red oyu çıktı ve torba tasarı yasalaştı.

ulusalkanal.com.tr

Dayanışmadan sert yanıt Gündem Provokatör grubun cemaatle bağlantısı ortaya çıktı Gündem Mersin'de seçim hazırlıkları Gündem Genelkurmay'dan önemli karar Gündem