Amiral Soner Polat: Türkiye’nin derhal devreye girmesi lazım

Emekli Tümamiral Soner Polat, Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin Kıbrıs’ı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Kıbrıs’ta yaşanan ihanet karşısında Türkiye’nin sessiz kalmaması gerektiğini belirten Polat, "Türkiye’nin fiili ve etkin garantörlüğü olmadan anlaşma yapılamaz" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümamiral Soner Polat, Türkiye’yi Kıbrıs konusunda uyardı.

Kıbrıs’ta aylardır süren müzakerelerde son dönemece girildi.

9-12 Ocak günleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılacak toplantılar sonrası, sözde çözüm metnine son şekli verilecek.

Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yapan Polat, Türkiye’nin ağırlığını koyması gerektiğini söyledi.

Soner Polat, anlaşmanın mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda Kıbrıs’ı bekleyen tehlikeyi anlattı.

KKTC’nin yok olacağı sözde çözüm için canını dişine takan Akıncı yönetimini de eleştiren Polat, Akıncı’nın gözden kaçırdığı bir noktayı hatırlattı.

Cenevre’de 12 Ocak tarihinde yapılacak çoklu toplantıya, Kıbrıs’ın Türk ve Rum taraflarının yanı sıra, garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Birleşik Krallık da katılacak.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

300 genç PÖH sınavlarına hazırlanıyor Gündem Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı yükseldi Gündem İstanbul Fatih’te rehine kurtarma operasyonu Gündem Bakan Çavuşoğlu, Kanadalı mevkidaşıyla telefonda görüştü Gündem