Türkiye ile Boeing stratejik ortaklık kurma kararı aldı

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden biri olan Boeing, Savunma Sanayi Müşteşarlığı ile İstanbul'da ortak havacılık konferansı düzenledi. Türkiye'nin millî havacılık planı ve projelerinin konuşulduğu konferansı Ulusal Kanal'a değerlendiren Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın "Türkiye'yle ortaklığımızı stratejik hale dönüştürüyoruz" dedi.

Abone ol

Türkiye'yle, Boeing stratejik ortaklık kurma kararı aldı. Ortaklığın ilk adımı da atıldı.

Milli Savunma projelerine önem veren Türkiye, dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden Boeing ile birlikte "Milli Havacılık Konferansı" düzenledi.

Savunma Sanayi Müşteşarlığından üst düzey görevlilerin de yer aldığı konferansa havacılık sanayinde üretim yapan tedarikçi şirketler katıldı.

Konferansta konuşan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, "Boeing'in ortaklık yaklaşımını çok önemsediklerini belirtti.

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın da konferansı Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Sargım, şirket olarak Türkiye'deki tedarikçi sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Konferansın ilk adım olduğunu belirten Sargın, "Türkiye'yle başlattığımız ortaklığı stratejik bir hale dönüştürüyoruz" dedi.

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

Rusya yeni uydusuyla bağlantısını kaybetti Bilim ve Teknoloji WhatsApp'a yeni özellik geldi Bilim ve Teknoloji NASA'ya ait çalıntı saat 28 yıl sonra bulundu Bilim ve Teknoloji Yargıtaydan sosyal medya kararı: Ayrıldıysanız fotoğrafları kaldırın Bilim ve Teknoloji