Avrasya'nın en büyük tarım fuarı Antalya'da başladı

Avrasya'nın en büyük tarım fuarı Antalya'da başladı. Growtech Eurasia, Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı'na 30 ülkeden 800 firma katıldı. İleri teknoloji ile donatılmış tarım aletleri yoğun ilgi gördü.

Abone ol

Bu yıl 17.'si düzenlenen fuara 30 ülkeden 800 firma katıldı. Sera ve tarım ekipmanları ile son teknolojinin kullanıldığı her şey fuarda yerini aldı.

İşin uzmanlarının söylediğine göre bu teknoloji, fuarda ilgi odağı oldu. Onlardan birisi, standart sebze fidelerinin hepsini toprakla buluşturan yarı otomatik fide dikim makinası.

Bu makina, özellikle traktörün çalışmadığı ve işçi maliyetlerinin çok yüksek olduğu yerlerde büyük kolaylık sağlıyor. Üreticiye ise sadece birkaç ayarı yapmak ve fideleri fide boşluklarına bırakmak kalıyor.

Japon firmasındaki tarım aletleri dikkat çekti. Son teknolojiyle donatılmış. Kompakt traktörler sınıfında bu teknolojiye sahip şimdilik başka bir traktör yok.

YT3 serisi bu traktörü diğerlerinden ayıran özellik, firmanın geliştirdiği entegre hidro-mekanik sistem. Peki bu sistem ne işe yarıyor? Şirketin Türkiye’deki Yetkilisi Aykut Şengül Ulusal Kanal’a anlattı.

Her işi sürücüsüz yapabilen robot traktörlerin otonom sistemi çalışmaları ve deneme sürüşleri devam ediyor. Gelecek yıl ülkemizde de test edilecek.

HABER: DEVRİM DÖNMEZ-KAMERA: MESUT TÖRÜN

ulusal.com.tr

Aktif Bank'tan Rıza Sarraf açıklaması Gündem Sınıra askeri sevkıyat Gündem MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu açıklaması Gündem THY uçağı wifi ismi yüzünden acil iniş yaptı Gündem