Sur'dan acı haber!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Keskin nişancı tüfeği Kanas’la vurulan geçici köy korucusu şehit oldu. Şarapnel parçasının isabet ettiği bir asker de yaralandı

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lıların kanaslı saldırısında vurulan bir köy korucusu şehit oldu.

İlçede hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Jandarma ve polis özel harekat timlerinin birlikte yürüttüğü ve korucuların da destek verdiği operasyonlar sırasında çatışma çıktı. Eğil İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan 1 geçici köy korucusu teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas’la vuruldu.

Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan korucu, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Çatışmalar sırasında PKK’lıların tuzakladığı bir patlayıcının infilak ettirilmesiyle meydana gelen patlamada şarapnel parçalarının isabet ettiği bir asker de yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralı asker tedavi altına alındı.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'den Suriye'ye silah sevkiyatı iddiası BM gündeminde Gündem 100 Alman askeri İncirlik Üssü'ne geldi Gündem Şehidin evi yeniden yapılacak Gündem IŞİD bombacısı hastaneden kaçtı Gündem