Hükümet Değiştirecek Güç Bizde Var!

Emekliler Promosyon Hakkını İstedi, Hükümeti de Bu Sözlerle Uyardı.

Abone ol

Maaşlarını aldıkları bankaların zorunlu müşterisi olan emeklilere promosyon vermesi konusu uzun süredir tartışılıyor. Emekliler promosyonlarını istiyor, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 'bankalarla görüşmelerimiz sürüyor' diyor. DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri de duruma tepki gösterdi, haklarını alabilmek için eyleme geçti. İmza masaları açan emekliler topladıkları imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderecek. Konu ile ilgili Kışlahan'da basın açıklaması yapan DİSK Emekli-Sen üyeleri, 'bıçak kemiğe dayandı' diyerek hükümeti uyardı; "Emekliler güdülecek varlıklar değildir" dediler, 11 milyonluk güçlerine dikkat çekerek, hükümet değiştirmeye talip olduklarını belirttiler.

Bıçak Kemiğe Dayandı

Emekliler paralarını çalıştırıp gelir sağlayan bankaların, bu gelirin cüzi bir kısmının promosyon olarak kendilerine verilmesini talep ederek hükümeti bu sorunu çözmeye çağırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunun üzerine gitmeyi denedi, zaman zaman çalışmalar yaptı ama sonuçta emekliler istediklerini alamadı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in emeklilere yılda bir maaş promosyon verilmesi için bankalarla görüşmeler yapacağını açıklaması, 'emeklilere müjde' olarak basına yansıdı fakat emeklilerin yine elleri boş kaldı. DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri 'bıçak kemiğe dayandı' diyerek eylem kararı aldı. Antalya Emekli-Sen üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderilmek üzere Kışlahan'da kurdukları masalarda imza toplamaya başladı. Emekli-Sen adına açıklama yapan Şube Başkanı Belkıs Özgen, emeklilerin maddi haklarını alması ile yola başladıklarını söyledi. "Bu belki biraz bencillik oluyor ama bıçak kemiğe dayandı. Yaşayamaz olduk" ifadelerini kullanan Özgen "Karnı doymayan emekli ne hastalığını iyileştirebiliyor, ne çocuklarına, torunlarına sevgi verebiliyor, ne de şöyle bir gezeyim de memleketimi göreyim diyebiliyor" diyerek emeklilerin sıkıntılarını dile getirdi.

Emekliler, Hükümet Değiştirecek Güçtedir

Konuşmasında hükümete seslenen Özgen, emeklilerin yok sayılmasına tepki gösterdi. Bankalarla görüşmeler yapılıyor diyerek bekletilen emeklilerin bu durumunun seçim yatırımı yapılmasına karşı olduklarını kaydeden Özgen, emeklilerin güdülecek varlıklar olmadığını söyleyerek "Emekliler bu memlekette hükümet değiştirebilecek güçtedir. Gücümüzü birleştirelim, haklarımıza sahip çıkalım. Bu memlekette hükümet değiştirmeye talibiz" ifadelerini kullandı. Türkiye'de 11 milyon emeklinin olduğunu söyleyen Özgen, "bu gücü yerel seçimlerde görecekler" diye konuştu.

Bu Utanç Hükümete Ait Olmalıdır

Bankalarla çalışma yapılmadan hükümetin bir talimatla bankaların promosyon ödemesini sağlamasını isteyen Özgen, sağlıkta ki katkı payının kaldırılmasını da isteyerek, "Bin lira para vererek 200 lira muayene parası almak, onların utancıdır. Özel hastaneleri zengin etmek, yandaşları zengin etmek çabası hükümetin utancı olmalıdır" diye konuştu. Özgen ,topladıkları imzaları Bakanlığa ileteceklerini, yine sonuç alamazlarsa sokaklara çıkacaklarını ve Bakanlığın kapısına dayanacaklarını söyledi.

Emekliler Haklarını İsteyerek Hükümete 'Öncüllüğü Yap, Devlet Bankalarından Öde' Dediler

Yusuf Yılmaz isimli emekli yurttaş, promosyon konusunu hükümetin seçim dönemlerinde ortaya attığını belirterek, "Bizler uyutulacak yada aldatılacak insanlar değiliz. Yeter artık yaptıkları" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Hükümete devlet bankalarından ödeme yapma çağrısında bulunan Yılmaz, "Bankalarla görüşüyoruz diyerek bizleri her seçim döneminde uyutacağına, çıksın devlet bankalarından ödesin. Öncelikle Ziraat Bankasından. Borcu olmayan emekliler banka değiştiriyor, bunu alıyor. Kredi alan emekli zaten buraya mahkum oluyor. Hükümet önce kendi öncülüğünü yapsın, elinde olan bankalardan ödesin" diye konuştu. Özkan Büyükkurt haklarını istediklerini belirterek, bankaların promosyonları ödemesini talep etti. Gürsel Yılmazarslan ise "Üç kuruşluk maaş veriyor ama her şey zamma gidiyor. Zor geçiniyorum. Hakkımızı alıncaya kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Emeklilerin Kışlahan'da ki eylemine CHP'liler ve çok sayıda Antalyalı da destek verdi. "Vekile Kıyak Emekliye Nasihat İstemiyoruz", "Sözünü Tut Emekliye Promosyonunu Öde", "Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz", "Sağlıkta Katkı Payına Hayır" yazılı dövizler taşıyan emeklilerin imza masası çalışması 2 gün daha sürecek.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

'Türkiye'yi bölenleri yıkarız' Yurt Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz eylemi Yurt Sağanak yağış Trakya'yı vurdu Yurt "Yeşil Yol" sahil yoluna alternatif güney yolu olsun" Yurt