Çuvalcı, Türk şirketinin patronu oldu

Irak’ın Kuzeyinde Türk Askerinin başına çuval geçiren eski General Petraues Türkiye’de deniz taşımacılığı yapan U.N RO-RO nun patronu oldu.

Abone ol

Derya Derviş

Türkiye’de 'çuvalcı general' olarak bilinen ve geçen yıl adının seks skandallarına karışmasının ardından CIA'deki başkanlık görevinden istifa eden ABD'li eski General David Petraeus, dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden KKR'ye transfer oldu.

Türkiye'de de U.N RO-RO'nun sahibi olan ve Pentagona yakınlığı ile bilinen Kohlberg Kravis Roberts (KKR) yönettiği parasal boyut 80 milyar doların üzerinde bulunuyor.

Konuya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, KKR firmasının yetkilileri Petraeus'un, ABD’nin makro ekonomik eğilimleri ve hükümet politikaları üzerine oluşturulan yeni birimi yönetmesi ve yatırım olanaklarını değerlendirmesi için göreve getirdi.

Çuvalcı general kimdi

Petraeus, Irak'ın 2003 yılı işgali sırasında Musul'da 101'inci hava indirme tümeninin komutanlığını yapmıştı. Görev sırasında Petraeus'a bağlı Albay Mayville komutasında bir grup ABD askeri, Süleymaniye'de görev yapan Türk timine baskın yapmış ve askerleri başlarına çuval geçirerek sorgulanmaları için Bağdat'a götürmüştü.

CİA’nın başına getirilmişti

Komutanlık görevinin ardından Eylül 2011'de CIA'de Başkanlık pozisyonuna gelen aynı zamanda da New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı profesör olarak ders veren 60 yaşındaki Petraeus, geçen yıl biyografisinin yazarı Paula Broadwell ile evlilik dışı ilişkisinin ortaya çıkması ve seks kasetlerinin internete düşmesinin ardından CIA’deki başkanlık görevinden istifa etmişti.

1976'dan bu yana faaliyet gösteren ve Türkiye'de de yatırımı bulunan KKR, gözüne kestirdiği her şirketi satın alarak,yatırımlar yapan ve böylece girdiği ülkenin ekonomisine müdahale eden özel bir fon şirketi.

2006 yılında Boyner’i satın alacağı haberleriyle gündeme gelen ancak bu ortaklığı gerçekleşmeyen KKR’nin Türkiye'den deniz taşımacılığı şirketi olan U.N RO-RO bulunuyor.

1994 yılında kurulan ve Dünya’nın en büyük Deniz Taşımacılığı şirketi olan U.N RO-RO firması 2007 tarihinde KKR tarafından satın alındı. İstanbul Pendik , Ambarlı ve Mersin’ de limanları olan firmanın bünyesinde 175-250 şer TIR kapasiteli 12 gemilik filosu bulunmaktadır.

Yeni sefer kararı

Çuvalcı Generalin KKR’ nin başına geldikten sonra, KKR’ nin aldığı karar uyarınca U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., Suudi Arabistan menşeyli ve yine KKR’ nin denetimindeki Salem Al Makrani Shipping Company (SAMC) ile Türkiye – Mısır – Suudi Arabistan Ro-Ro seferleri yapma kararı alarak ilk Ro Ro seferini 7 Haziranda 176 TIR’lık UND ATILIM gemisi ile başlattı.

Özellikle Esad’ın Suriye’nin güneyinde ve doğusunda teröristleri etkisiz hale getirerek denetimi tamamen sağladığı bir dönemde, KKR’ nin bu kararı alması, Ro Ro ile taşınan TIR’lar Suriye’deki teröristlere silah götürülecek yorumlarına neden oldu.

ulusalkanal.com.tr

AKP'nin referandum görüntüleri Gündem 'Gezi Parkı' kararı ne olacak Gündem Şimdi İstanbul'da olmak vardı anasını satayım Gündem Kennedy'de müdahale Gündem