Çiğli'de görevli iki askerin derdest edilen komutanları kurtardığı o anlar

FETÖ'cü darbe girişiminde İzmir'de derdest edilerek helikopterle Akıncı Üssüne götürülmek istenen iki Amiral'in kurtarıldığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde iki askerin kalkış hazırlığındaki helikopterin pilotlarını etkisiz hale getirdikten sonra komutanları güvenli alana götürdüğü görülüyor.

Abone ol

Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığında görevli Tümamiral Aydın Şirin ile misafiri Tümamiral Hasan Nihat Doğan. İki amiral 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından İzmir'de derdest edilen komutanlardan arasındaydı.

FETÖ üyelerinin Çiğli üssünde helikopterle Akıncı üssüne götürmek istedikleri amirallerin kurtarılma anlarına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, Güvenlik Taburu'nda görevli Astsubay Bora İçen ile Uzman Çavuş Mahmut Sürer'in tabancalarını pilotlara doğrulttuğu gözleniyor.

Pilotlar silah tehdidi karşısında önce tepkisiz kalıyor. Ardından da helikopterin motorlarını durdurup teslim oluyorlar. Pilotları esir alan iki asker daha sonra tümamiralleri, güvenli bir alana götürüyor.

Tümamiraller, kendilerini kurtaran askerler için "Kahraman" değerlendirmesini yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Danimarka: Türkiye'nin AB müzakereleri sonlanmalı Dünya Çinli çiftin yürek burkan 'acil' düğünü Dünya Makedonya'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi Dünya Rus basını: Putin, Erdoğan'ın her yaptığına olumlu bakıyor Dünya