Kılıçdaroğlu: "Gidin çarpışın" diye vatan millet edebiyatı yapıyorlar

Terörle mücadelenin yoğunlaştığı bir dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Vatan, millet" edebiyatıyla gençlerin askere gönderildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ankara’da oturan beyler çocuklarını göndermiyor, sizin çocuklarınızı gönderiyorlar" dedi.

Abone ol

Açılımın devamı için Meclis'te komisyon kurulmasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan terörle mücadelenin en yoğun yaşandığı bir dönemde dikkat çeken bir açıklama geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Meclis'te 600 kadınla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, terörle mücadeleyi zaafa uğratacak ifadeler kullandı.

Öte yandan PKK açılımına destek veren CHP, açılımın sürecinin bitmesinden bir yıl sonra yargıya başvurdu. CHP, Açılımın mimarları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında suç duyurunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından verilen dilekçede; çözüm süreci boyunca PKK'nın bölgede yığınak yaptığı, güç topladığı belirtilerek söz konusu yetkililerin bu yığınağa göz yumduğu ifade edildi. CHP, ilgili görevliler hakkında, "terör örgütüne yardım ettiği" gerekçesiyle işlem yapılmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

Prof. Dr. Sencer İmer'den önemli uyarı Gündem İstanbul'daki intiharda şok gelişme! "Atlayacaksan atla" Gündem Şırnak'ın İdil ilçesinde operasyonlar tamamlandı: 114 terörist öldürüldü Gündem Kurtul Altuğ son yolculuğuna uğurlandı Gündem