Yunanistan'da yasaya tepki

Soykırım yoktur diyenlerin cezzalandırılmasını öngören yasa Yunanistan muhalefetinin de tepkisini çekti. Hükümet tasarısının ilk halinde, doğrudan "Ermeni ve Pontus Rum soykırımları" ifadesi yer alıyordu. Ancak yasadan bu ifadeler çıkarıldı. Yasa buna rağmen, 48 ret oyuna karşı 53 kabul oyu ile kıl payı Meclis'ten geçirildi.

Abone ol

Yunanistan Meclisi'nde kabul edilen sözde soykırımı inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören yasayı Yunan milletvekillerinin de tepkisine neden oldu.

300 koltuklu Yunanistan Meclisi'nde 53 oy ile kabul edilen yasa, sert muhalefetle karşılaştı.

İlk olarak hükümet tasarısı olarak gündeme gelen yasada, "Ermeni ve Pontus Rum soykırımı" ifadeleri doğrudan yer alıyordu. Ancak tasarı yoğun tepkilere neden oldu. Altınşafak ve Yunanistan Komünist Partisi başta olmak üzere birçok parti yasaya tepki gösterdi.

Yunan hükümeti tepkiler üzerine geri adım attı. Verilen önergelerle tasarıda değişikliğe gidildi, "Ermeni ve Pontus Rum" ifadeleri çıkarıldı. Yasa 48 ret oyuna karşı 53 kabul oyu ile kıl payı kabul edildi.

Ancak hükümetin geri adımıyla yaşanan bu değişiklik de, tam olarak "Ermeni soykırımının tarihi bir gerçek olmadığını" vurgulayan AİHM kararının gereğini yeriine getirmedi.

ulusalkanal.com.tr

“Yeni Türkiye“de harem selamlık İstiklal Marşı tören! Gündem Atamalar gerçekleşti Gündem Atalay: Kurulmasını istiyoruz Gündem PKK yine okul yaktı Gündem