29 Ekim'de İstiklal Caddesi'ne: Cumhuriyet geleceğimizdir

Türkiye Gençlik Birliği, 29 Ekim'e hazır... Yüzbinlerce genç, Cumhuriyet Bayramında, teröre ve emperyalizme karşı 'Cumhuriyet Geleceğimizdir' sloganıyla alanlara çıkacak... TGB'nin İstanbul'da düzenleyeceği etkinliğin adresi İstiklal Caddesi olacak.

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği İstanbul İl Örgütü, 29 Ekim’de meydanlara çıkıyor. FETÖ ile PKK terörüne ve başkanlık hayallerine karşı ‘Cumhuriyet Geleceğimizdir’ sloganıyla on binlerce genç İstanbul İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda buluşacak.

TGB üyeleri, yürüyüşü basın toplantısı ile duyurdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya çok sayıda genç katıldı. Grup adına açıklamayı yapan TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "Görevimiz, yeniden tam bağımsız, demokratik, laik, halkçı ve çağdaş bir Atatürk Türkiye’si için Cumhuriyetimize sarılmak!Üniversitelerimizde, liselerimizde, yurdumuzun dört bir yanında Cumhuriyetimiz için ayağa kalkıyoruz! Başkanlık hayallerini bozuyoruz. 29 Ekim günü saat 17’de İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda buluşarak kararlılığımızı dosta düşmana ilan ediyoruz! Cumhuriyetimizi yıktırmayız, vatanımızı böldürmeyiz!" dedi.

Açıklama sırasında sık sık ‘Atatürk Gençliği Görev Başında’, ‘Cumhuriyet Devrimi Kazanacak’, ‘Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi’ sloganları atıldı.

İşte açıklamanın tam metni:

‘’93 Yıl oldu büyük Kurtuluş Savaşımızın ardından Cumhuriyetimizi ilan edeli… Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yükselen genç nesle, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” diye seslenmişti. O ses hala kulaklarımızda. O ses, 93 yıl geçse dahi Cumhuriyeti “devam ettirme” sorumluluğunu omuzlarımıza yüklüyor. Öyle ki, Cumhuriyetin yeniden devrim gerçekleştirme hedefiyle ilerleyen bir gençliği var.

Bugün, Mehmetçiğimizle, polisimizle, gencimizle, yaşlımızla, Türkiye’yi parçalamak isteyen “küresel efendilerin” kumandasındaki terör örgütlerine karşı, sınırlarımızın içinde ve dışında büyük bir savaş veriyoruz. Bir yanda şehirlerimizde, can evimizde bombalar patlatan, Mehmetçiğimize kurşun sıkan, ABD’nin kara kuvveti terör örgütü, diğer yanda devletimizin her kademesinde yuvalanan ve vatan bütünlüğümüze kast eden ve geleceğimizi çalmaya kalkışan Fethullahçı Terör Örgütü var. Amaçları aynı! Cumhuriyetimizin kazandırdığı egemenliğimizi ellerimizden alıp, “büyük kuvvetlere” teslim etmek istiyorlar. Türk gençliğine rağmen Türk-Amerikan Savaşı’nda kazanabileceklerini zannediyorlar. Ancak kaybediyorlar, kaybetmeye mahkumlar.

Bu büyük mücadele, her alanda bedeller ödeyerek zaferlere ulaşıyor. Bu savaşta başarılar kazandıkça bağımsız ve özgür bir Türkiye Cumhuriyeti yaratma mücadelemiz ve azmimiz daha da artıyor. Cumhuriyetimizin kıymetini, en çok bugünlerde anlıyoruz. Çünkü;

Cumhuriyetimiz, bu ateşten günlerde, sırtımızı yasladığımız, dağ gibi güven kaynağımız. Cumhuriyetimiz, bölücü ve yobaz teröre karşı milletimizi birleştiren büyük değerlere sahip, sigortamız.

Cumhuriyetimiz, en büyük aşkımız, tutkumuz ve bağımsızlığımız... Uğruna şehitler verdiğimiz, varlık sebebimiz.

Şimdi görevimiz, yeniden tam bağımsız, demokratik, laik, halkçı ve çağdaş bir Atatürk Türkiye’si için Cumhuriyetimize sarılmak!

Üniversitelerimizde, liselerimizde, yurdumuzun dört bir yanında Cumhuriyetimiz için ayağa kalkıyoruz! Vatanımız ve geleceğimiz için, Atatürkçü, vatansever gençliğin sesini, Türkiye Gençlik Birliği ile yükseltiyoruz. 29 Ekim’de, “Cumhuriyet Geleceğimizdir” diye haykırmak için tek vücut oluyoruz!

29 Ekim günü saat 17’de İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda buluşarak kararlılığımızı dosta düşmana ilan ediyoruz! Cumhuriyetimizi yıktırmayız, vatanımızı böldürmeyiz! Bayrağını al, gel!’’

Haber-Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Hasan Atilla Uğur'dan 'yeni kalkışma' açıklaması Gündem ''215 bin 'ByLock' kullanıcısı var'' Gündem Adıyaman kırsalındaki terör operasyonu sürüyor Gündem Binali Yıldırım'dan milletvekillerine 'FETÖ' yasağı Gündem