Japonya'da 3. doz aşı ile ilgili yeni karar

Japonya'da 3. doz aşı ile ilgili yeni bir karar alındı. Buna göre, Kovid-19 ile mücadele kapsamında, 65 yaş üstü kişilere 2022 yılı başında 3. doz aşı uygulanacak.

Abone ol

Japonya'da, Reform Bakanı ve Kovid-19 Aşılarından Sorumlu Kabine Üyesi Kono Taro'dan salgın ile ilgili açıklama geldi.

Kono, virüsvaryantlarına karşı önlemleri artırmak istediklerini ifade ederken, Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığının aldığı, ikinci dozun üzerinden 8 ay geçenlere üçüncü doz vurulabileceği kararını hatırlattı.

Sağlık personelinin yıl bitmeden, 65 yaş üstü kişilerin ise gelecek yıl başında 3. doz aşıyı olabileceklerini bildiren Kono, yerel idarelerden aşı hizmetinin halka düzenli şekilde ulaştırılması için hazırlık yapmalarını istedi.

Bakanlığın 3. doz aşı kararında, ikinci dozdan bir süre sonra Kovid-19'a karşı üretilen antikorun düştüğü ve aşının Delta dahil çeşitli varyantlara karşı etkisini kaybettiğine ilişkin bilimsel çalışmalara dikkat çekilmişti.

126 milyon nüfuslu Japonya'da, Kovid-19'a karşı sağlık çalışanlarının aşılanması şubat, 65 yaş üstünün aşılanması nisan ayında başlamıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: ''Ada'daki tek gerçek Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitliğinin kabul edilmesidir'' Dünya İsrail güçleri 4 Filistinliyi öldürdü Dünya Pakistan'da bombalı saldırı: 4 asker hayatını kaybetti Dünya ABD'nin Çin'i kuşatma girişimleri: QUAD grubu liderleri Beyaz Saray'da ağırlandı Dünya