Kumpasta görev alan polisleri Zekeriya Öz, özellikle seçmiş!

Kumpas soruşturmalarında dijital verileri inceleyen polislerin bilirkişi vasfı olmadığı ortaya çıktı. Poyrazköy davasında tanık olarak dinlenen polisler "bilirkişi değiliz, Ankara'da görevliyken Zekeriya Öz'ün talimatıyla İstanbul'da görevlendirildik" dedi. Mahkeme Başkanı polislere "Türkiye'de bu kadar adam varken siz?" sorusunu yöneltince, Emniyet Müdürü Ahmet Uğurlu'nun "sanırım şüpheli olacağız" dedi.

Abone ol

Poyraköy kumpasında görev alan polislerin dönemin özel görevli savcısı Zekeriya Öz tarafından özel olarak seçildiği ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülen duruşmada Poyrazköy dijital verilerini inceleyen polisler tanık olarak dinlendi. Eski Ankara Organize Suçlar polisleri; İstanbul'da yürütülen terör soruşturmasında özel olarak görevlendirildiklerini açıkladı.

Mahkeme Başkanı Selçuk Kaya'nın "Neden siz seçildiniz?" sorusuna polislerin yanıtı ise çarpıcı oldu.

Emniyet Müdürü Ahmet Uğurlu: SANIRIM ŞÜPHELİ OLARAK ÇIKACAĞIZ

"Ditilleri bilirkişiler teslim alıp bize veriyor biz de ayıklama işini yapıyorduk. Bizi ilk görevlendiren Zekeriya Öz'dür. Ergenekon soruşturmasında da savcı beyin talimatıyla birlikte çalıştık. Bizim seçilmemiz savcı'nın takdiridir, bu sorunun yanıtını en iyi Zekeriya Öz veririr. Sanırım beni şüpheli olarak çıkartacaksınız burada"

Mahkeme Başkanı Kaya'nın "İstanbul'da bukadar adam varken, 'koskoca Türkiye'de niye ekip olarak seçildiğinizi sorgulamadınız mı?" sorusu ise yanıtsız kaldı. Polisler "görev sorgulanmaz" demekle yetindi. Polisler vicdanlarının rahat olduğunu vurguladı.

Kumpas soruşturmalarında dijital verileri inceleyerek rapor hazırlayan polisler; "bilirkişilik vasıfları olmadığını" söyledi. Mahkeme heyeti duruşmayı 11 Eylül 2015'e erteledi.

ulusalkanal.com.tr

Ordu halkla kucaklaştı devrime gençlik önderlik etti Gündem PKK'ya ait çok sayıda silah ele geçirildi Gündem PKK Hakkari'de saldırdı! Gündem AKP'nin yüzde 100 yerli dediği Uçak Projesi'nin gerçek yüzü ortaya çıktı Gündem