Sokağa çıkan gurbetçi çifte 6 bin 300 lira ceza kesildi

Türkiye'de, koronavirüs salgınına karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmaları sınırlandırıldı. Yetkililerin evde kal çağrılarına da destek geldi. Yurt genelinde koronavirüs seferberliği ilan edildi.

Abone ol

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı herkes seferber oldu.

Salgına karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaları sınırlandırıldı. Hal böyle olunca ekipler kollarını sıvadı.

65 yaş üstü vatandaşlar için yaya ekipler oluşturdu. Ekipler, sokak ve parklarda yaşlı vatandaş bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Çok sayıda yaşlı vatandaş, çağrıya uyarak evinde kaldı. Yasağa uymayarak dışarı çıkan vatandaşlar da polis ekiplerince uyarıldı ve evlerine dönmeleri sağlandı.

155'i arayıp polisten yardım isteyen 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları da polis ve belediye ekiplerince giderildi.

Konya'da karantina kurallarına uymayan gurbetçi çifte 6 bin 300 lira ceza kesildi. kısa süre önce Almanya'dan gelen ve karantina kurallarına uymayıp dışarı çıkan gurbetçi çiftin ülkede ilk para cezası uygulanan kişiler oldu.

Tedbirler kapsamında Mardin'de kilise ve manastırlarda ayin yapılmadı. Merkez Artuklu ilçesinde tarihi Deyrulzafaran Manastırı ile Kırklar Kilisesi başta olmak üzere, Süryani cemaatine ait ibadet yerleri hem ibadete hem de ziyarete kapatıldı.

"Evde Kal Türkiye" çağrısına bir destek de tarihi Kayseri Kapalı Çarşı'da esnaflık yapan 56 yaşındaki Mustafa Azpaslı'dan geldi. Azpaslı, çağrıya uyarak dışarıya çıkmayan müşterilerinin telefonla sipariş ettikleri ürünleri, kendi imkanları ile evlere servis ediyor.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Gördüğümüz tablo AB için bir utanç kaynağı Gündem Kuzey Makedonya'da Kovid-19 nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti Gündem Gönlü genç öğrencilerden yaşıtlarına çağrı Gündem Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor Gündem