Kara Kuvvetleri Komutanı'ndan dikkat çeken açıklama

Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar, çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'nin ateş çemberinin ortasında olduğunu belirten Akar, tehdit yelpazesinin genişlediğini, statik müttefikliklerden, dinamik ortaklığa geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulisi Akar, Savunma ve Havacılık Dergisi'ne verdiği röportajda oldukça dikkat çeken açıklamalara imza attı.

Akar, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ‘belirsizlikler ve krizler’ dönemi yaşandığını ve Türk Ordusu'nun buna göre konumlanması gerektiğini söyledi. Tehdit ve risk algısının değiştiğine dikkat çeken Akar, statik müttefiklikten dinamik ortaklığa geçişi savundu.

Akar, "Tahmin edilebilirlikten öngörülemezliğe, tehdit algısında basitlikten karmaşıklığa, tehdit - tabanlı planlamadan yetenek tabanlı planlamaya, statik yapıdaki müttefiklikten, dinamik yapıdaki ortaklığa, konvansiyonel harekâttan asimetrik harekata, birçok alanda değişim gerektiren bir dönem yaşamaktayız. Dolayısıyla ve özetle, herşeyden önce esnek bir anlayışla her türlü harbe hazırlık seviyesinin yüksek düzeyde tutulması gerekmektedir." dedi.

Türkiye'nin ateş çeberinin ortasında olduğunu berliten Akar, "tehdit yelpazesi genişledi" dedi. Akar, Kara Kuvvetleri'nin 2020'li yıllara yönelik, her an harbe hazır, beka kabiliyeti yüksek, süratli reaksiyon gösterebilen, küresel erişim ve hassas angajman yetenekleriyle donanmış bir kuvvet yapısına sahip olmayı hedeflediğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

TÜBİTAK'ta F tipine tasfiye Gündem Mehmet Yuva: 'Kürt halkı mazlumdur' Gündem Demirtaş oylarını kaybetti Gündem Tüpraş'ta patlama! Gündem