Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile mevkidaşı Cevat Zarif telefonda görüştü

Türkiye ile İran arasında yaşanan ''şiir gerilimi''nin ardından iki ülkenin dışişleri bakanları telefonda görüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cevat Zarif'e İran tarafının açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi. Telefon görüşmesinin ardından İran'ın Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Mesajda ''yaşanan yanlış anlaşılma giderildi'' denildi.

Abone ol

Türkiye ile İran arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu şiir nedeniyle yükselen tansiyon üzerine iki ülkenin Dışişleri telefonda görüştü.

Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşına, söz konusu şiirin Karabağ ile ilgili olduğuna ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında İran'ı ima dahi etmediğine dikkati çekti.

Çavuşoğlu, buna rağmen böyle bir konuşma bahane edilerek, bu konuyla ilgili düşüncelerin Türkiye'ye iletebileceği kanallar da açıkken İran tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan mesnetsiz ve ağır açıklamalar yapılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin, en zor dönemlerinde İran'a herkes sırtını dönmüşken bu ülkenin yanında olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, bu gerçeğin unutulmasının İran'dan yapılan ağır açıklamalardan duyulan hayal kırıklığının boyutunu artırdığını belirtti.

''YANLIŞ ANLAŞILMA GİDERİLDİ''

Telefon görüşmesinin ardından İran'ın Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

#kardeşlik etiketiyle paylaşılan mesajda şu ifadeler yer aldı:

''Türkiye Dışişleri Bakanı @MevlutCavusoglu ile İran Dışişleri Bakanı @JZarif arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, son zamanlarda yaşanan yanlış anlaşılma giderildi ve taraflar, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve genişletilmesinin önemini vurguladı.''

Türkiye'nin 12 Aralık Kovid-19 bilançosu: 222 vefat, 29 bin 136 yeni vaka Gündem ABD yaptırımlarına Emekli Büyükelçi Onur Öymen tepki gösterdi: ''Yaptırım uygulayacaklar boyun mu eğeceğiz?'' Gündem MHP'nin ''HDP kapatılsın'' çağrısına HDP'den yanıt Gündem Kaşıkçı cinayeti hakkında yeni gelişme: ABD federal yargıcı, CIA'den Kaşıkçı cinayeti raporunu neden yayımlamadığını açıklamasını istedi Gündem