Tunç Soyer KHK ile ihraç edilen HDP'lileri belediye şirketine atadı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in KHK ile ihraç edilen 3 HDP’liyi belediye şirketine yönetici yaptığını açıkladı. Kaya, Soyer’in “İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni HDP'nin arka bahçesi haline getirmek için canhıraş çaba sarf ettiğini söyledi.

Abone ol

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in KHK ile ihraç edilen 3 kişiyi belediye şirketlerine atadığını duyurdu. Kaya konuyu Twitter’da gündeme getirdi, Soyer’in memuriyetten ihraç edilen 3 HDP’liyi yönetici yaptığını belirtti.

KHK ile ihraç edilen HDP'li üç isim, CHP'li Sayın Tunç Soyer tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi olan Grand Plaza A.Ş'de Yönetim Kurulu Üyesi yapıldı. HDP'ye güç katmak için yapılan bu atamalar, pandemi süreci içerisinde, 23 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, ataması yapılan Prof. Dr. Melek Göregenli, Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç ve Prof. Ayşen Uysal’ın HDP ile irtibatını gösteren paylaşımları da yayınladı. Kaya, ikinci tivitinde de CHP’li Tunç Soyer’in HDP’nin Vicdan Nöbeti’nde yaptığı konuşmanın görüntülerini yayınladı.

CHP’li Soyer’in sözlerini harfiyen tuttuğunu söyleyen AK Partili Atilla Kaya, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni HDP'nin arka bahçesi haline getirmek için canhıraş bir gayret gösteriyor. Maskesiz Tunç Soyer işte budur” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Gıda, Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak atanan Melek Göregenli, Nilgün Toker Kılınç ve Ayşen Uysal’ın akademisyenler bildirisinde de imzaları bulunuyor. Soyer’in belediye şirketine atadığı bu üç isim Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ardından, KHK ile görevli oldukları üniversitelerden ihraç edilmişlerdi.

ABD Kuzey Akım-2'den rahatsız Gündem AK Parti'den erken seçim açıklaması: Seçimler 2023 yılının Haziran ayında Gündem CHP PM Üyesi Haluk Pekşen HDP’ye sahip çıktı, canlı yayını terk etti Gündem CHP’nin HDP-PKK ile açık ortaklığı Gündem