Rusya bu kez Akdeniz'den vurdu

Rusya Suriye'deki askeri operasyonlara hız verdi. Akdeniz'deki Rus denizaltısı Rostov ne Donu, Halep ve İdlib'teki terör hedeflerine füze atışları yaptı. Moskova, hava operasyonları için Kuzey Osetya'daki üssünü de devreye soktu. Kozdok hava meydanından kalkan savaş uçakları Deyr ez Zor ve Rakka'daki teröristleri bombaladı.

Abone ol

Rusya Suriye'deki terör hedeflerini bu kez Akdeniz'den vurdu. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Akdeniz'deki Rus denizaltısından Halep ve İdlib'teki terör hedeflerine füze attığını açıkladı. Şoygu, operasyonun "Rostov na Donu" denizaltısından yapıldığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Rus donanmasına Fransa'nın Akdeniz'e gönerdiği uçak gemisiyle birlikte çalışma talimatı verdi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov da Rus savaş uçaklarının Suriye'de son 24 saat içinde 2 bin 300 sorti gerçekleştirdiğini ve 140 IŞİD hedefini vurduğunu belirtti.

Rus savaş uçaklarının kruz füzeleri kullanıldığını belirten Gerasimov, Rus hava kuvvetleri destekli Suriye ordusunun 80 kasabayı IŞİD'in kontrolünden kurtarıp 500 kilometrekarelik bir bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirdiğini açıkladı.

Askeri operasyonları arttıran Moskova, Kuzey Osetya'daki Mozdok hava meydanını da devreye soktı. Mozdok hava meydanından halkan Tu-22M3 tipi savaş uçakları, Deyr ez-Zor ve Rakka'daki IŞİD mevzilerini bombaladı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, son 72 saatte Fransa ve Rusya tarafından gerçekleştirilen IŞİD'e yönelik hava operasyonlarında 33 teröristin öldüğünü duyurdu.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı, uluslararası koalisyonun Suriye’deki eylemlerini Rusya ile koordine etmediğini ancak gerekirse işbirliğine hazır olduklarını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Rusya’dan sert Esad açıklaması: Hiç kimse dikte edemez! Dünya Fransa'da bir operasyon daha! Dünya "Paris'in sorumlusu ABD'dir" Dünya Fransız Haber Ajansı AFP: Gözaltı sayısı 7'ye yükseldi Dünya