Mersin ve Adana'daki HDP binalarında patlama

HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarında patlama meydana geldi. İki patlamada eş 5 dakika arayla oldu. Olaylarda 3 kişi yaralanırken, 2 kentte zaman zaman gerginlik çıktı

Abone ol

Bugün saat 10.00 sıralarında Adana'nın Cemal Gürsel Caddesi'nde HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu işhanınının 4'üncü katında meydana gelen patlama, işyerlerinin yoğun olduğu semtte büyük panik yarattı. Dün gönderilen bir çiçek içerisine yerleştirildiği öne sürülen patlayıcının infilak etmesi ile birlikte büyük panik oldu. HDP Seyhan İlçe Başkanı'nın makam odasındaki patlamada ilçe eşbaşkanı Hüseyin Beyaz ile ESP eski il başkanı Sabahattin Pişkinbaş ve İbrahim Yakut yaralandı. Ardından, patlamaya bağlı küçük çaplı bir yangın çıktı. İhbar üzerine kısa sürede gelen itfaiyenin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Bölgeye sevk edilen devriye ve takviye polis ekipleri çevreyi kontrol altına aldı.

MERSİN'DEKİ PATLAMA

Aynı dakikalarda HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu binada şiddetli patlama meydana geldi. Mersin Merkez Akdeniz İlçesi Çankaya Mahallesi 111 Sokak'taki Alanya İş Merkezi'nin 1'inci katında HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu iş merkezindeki şiddetli patlamanın sesi çevrede büyük korkuya neden oldu. Patlama ardından iş merkezine gelen bazı HDP'liler polise tepki göstererek olayın provokasyon olduğunu söyledi. Ölen ve yaralananın olmadığı patlama sonrası bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Çelik: Jandarma ve MİT'in dahil olduğu özel bir birim kuruldu

Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, Emniyet, Kültür ve Turizm Bakanı ve AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik'den açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çelik, saldırıları aydınlatmak için, Emniyet, Jandarma ve MİT'in dahil olduğu özel bir birim kurulduğunu söyledi.

Saldırıları lanetleyen Çelik, "Bu saldırı HDP'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır. Lânetliyoruz bu saldırıyı. HDP teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Karaman'daki seçim mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da HDP binlarına yapılan saldırıları şiddetle kınadığını belirtti.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, kurumların sadece iktidarı koruduğunu söyledi. "Devletin kurumları sadece iktidarı korumakla mükellef değildir. Farkındaysanız devletin emniyeti, istihbaratının tamamı iktidarla meşgul" MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu da saldırıları kınadı ve bu saldırıların kendi partisiyle alakası olmadığını söyledi. İktidarı eleştiren Topçu, ''İnsanların canlarını ve mallarını koruması gereken şuanki yöneticilerdir. Biz adresi gösteriyoruz. İktidara hesap sormak gerekiyor'' dedi.

ulusalkanal.com.tr

Meteoroloji'den bu illere yağış uyarısı Yurt Kız kaçırma kavgası kanlı bitti Yurt Aksaray'da feci kaza! Ölü ve yaralılar var Yurt ''Sahilime dokunma'' Yurt