Gülen'in başvurusuna ret

Gülen örgütünün "30 ilde F tipi örgüte yönelik çalışma yapılması" talimatına karşı yürüttüğü taktik tutmadı. Avukatların 30 ilin savcılığına sunduğu "işlem yapılmasın" dilekçeleri ile ilgili görevsizlik kararı verildi. Tehdit ifadeleri de içerdiği belirtilen dilekçeler "görevsizlik" kararı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Abone ol

Emniyet'teki F tipi yapılanmaya yönelik operasyonlar devam ederken, Fethullah Gülen'in soruşturmaları engellemek için başvurduğu itiraz taktiği işe yaramadı.

Gülen avukatı aracılığı ile Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, "Emniyet'teki yapılanmaya yönelik işlem yapılmasın" demişti. Aynı dilekçenin kopyala yapıştır yöntemi ile 30 farklı ilin savcılığına da verildiği ortaya çıktı.

Fethullah Gülen'in "binde birini tanımam" dediği ancak Avukatı Nurullah Albayrak aracılığıyla F tipi polislerin araştırılmaması için uyguladığı dilekçe taktiği işe yaramadı.

Aralarında Mersin ve Ordu'nun da olduğu 30 ilin Başsavcılıkları "görevsizlik" kararı vererek dosyaları tek tek Ankara Başsavcılığı'na gönderdi.

ulusalkanal.com.tr

1 Eylül: "Vira Bismillah" Gündem Ankara'da silahlı çatışma! Çete lideri hayatını kaybetti! Gündem Davutoğlu’nun başındaki bela Gündem Ünlü kalp cerrahına silahlı saldırı Gündem