Oktay Akbal'a veda...

92 yaşında hayatını kaybeden usta gazeteci-yazar Oktay Akbal bugün son yolculuğuna uğurlandı. Vatan Partisi üyesi olan Akbal kendi adını taşıyan sokaktaki evinde düzenlenen törenin ardından Muğla Akyaka mezarlığında toprağa verildi.

Abone ol

92 yaşında vefat eden usta gazeteci-yazar Oktay Akbal, ailesi meslektaşları ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gün vefat eden Oktay Akbal için ilk tören Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Mahallesi'nde, kendi adını taşıyan sokaktaki evinde düzenlendi.

Buradaki törene Milletvekilleri, Akyakalılar ile İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Niğde ve Bursa'dan gelen yazar ve gazeteciler katıldı.

Evinin önünde düzenlenen törenin ardından Akbal'ın cenazesi Akyaka Camisi'ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Akyaka Mezarlığı'na götürülen Akbal burada defnedildi. Akbal'ı sevenler ve ailesi mezarını çiçeklerle donattı.

Oktay Akbal'ın eşi Ayla Akbal, eşinin vasiyeti üzerine çalışma odasındaki daktilo, kitaplar, fotoğraflar ve çalışma malzemelerinin İstanbul Çemberlitaş'taki Basın Müzesi'ne bağışlanacağını söyledi.

Ardından; Çocuk kitapları, anı, çeşitli denemeler ile birçok öykü ve roman bırakan Oktay Akbal aynı zamanda Vatan Partisi üyesiydi. Akbal, eserleriyle 1950 yılından bu yana birçok edebiyat ödülüne de imza attı.

ulusalkanal.com.tr

Serpil Devrim resimleri ve şiirleriyle Kalimerhaba etkinliklerinde Kültür Sanat Ünlü yönetmen Wes Craven hayatını kaybetti Kültür Sanat MFÖ efsanesi fuarda Kültür Sanat 29'uncu kuruluş yıldönümü Kültür Sanat