IŞİD'in kontrolündeki Şengal'e 7500 askerle operasyon

Ezidilerin yoğunlukta olduğu Irak'ın Şengal bölgesinin IŞİD'in elinden alınması için Peşmerge operasyon başlattı. Şengal'in büyük bir kısmı Peşmerge'nin kontrolüne geçti. Bölgesel yönetimin askeri birlikleri karadan taarruz ederken, ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları da havadan saldırıyor

Abone ol

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Peşmerge gücü, Musul'un Sincar ilçesine yönelik geniş çaplı bir harekat başlattı. Hedef; Şengal'i IŞİD'den tamamiyle kurtarmak.

"Şengal'e Özgürlük Operasyonu" adı verilen taarruza yaklaşık 7 bin 500 peşmerge ile Ezidi savaşçılar katıldı. Bu birlikler Sincan'a girerken koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da hava saldırısıyla Peşmerge'ye destek veriyor. Şengal hem karadan hem havadan ağır bir bombardımana tabi tutuluyor.

Peşmerge güçleri ilçe merkezine girdi. Sputnik’e konuşan Peşmerge Komutanı Tuğgeneral Teyib Ebdula Gerdi, IŞİD’in elindeki yerlerin yüzde 70’inin alındığını belirtti. Gerdi, "Musul – Şengal arasında 'Teleskop Yolu' olarak bilinen karayolu Peşmergenin kontrolünde" dedi. Musul - Rakka arasındaki kritik ikmal hattının da ele geçirildiği bildirildi.

Harekatla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk da bir açıklama yaptı. McGurk, koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının IŞİD'e karşı yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Öte yandan Ulusal Kanal'ın ulaştığı bölge kaynakları Peşmerge'nin Telafer'i de top ateşine tuttuğunu aktardı. Aynı kaynaklar, İran'lı komutan Kasım Süleymani'nin Tuzhurmatu'daki birlikleri ile peşmerge arasında çatışma yaşandığını kaydetti. Türkmenlerin de Süleymani'nin safında yer aldığı bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

Hizbullah'tan ABD'ye çağrı Dünya Çin gelir dağılımını düzeltiyor Dünya ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner: Suriye'de özerklik istemiyoruz Dünya Türkiye ile Mısır ilişkileri düzeltiyor mu? Dünya