Türkiye'de her yıl binlerce kişi kanser nedeniyle hayatını kaybediyor

Türkiye'de her yıl binlerce kişi kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Peki bu hastalık ne kadar biliniyor? Türk Kanser Derneği ve Şişli Belediyesi Onkoloji Günü'nde ortak bir etkinlik düzenledi. Nişantası Sanat Parkı'ndaki etkinliğe ilgi yoğundu

Abone ol

Türk Kanser Derneği ve Şişli Belediyesi kanser hastalıklarını İstanbullura anlatmak için bir etkinlik düzenledi.

Açılış konuşmalarını Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman yaptı.

Etkinlik alanında kurulan çadırlarda meme kanserinden, rahim kanserine, akciğer kanserinden prostat kanserine kadar bir çok konuda bilgilendirme yapıldı.

Herkesin yakalanma riskinin bulunduğu Kanser hastalıklarının tedavisinden daha önemli olan konu erken teşhiş. Hastalığın önceden belirlenip müdahale edilmesi hayatta kalma şansını artırıyor.

Bir diğer önemli konu da kanser riskini azaltmak. Sağlıklı ve doğru nefes almak hastalıkların iyileşmesinde büyük bir etken.

Sağlıklı beslenme de kanser riskini azaltmada büyük bir önem taşıyor. Doğal gıdaların tercih edilmesi, şekerden uzak durulması ve lifli gıdalar tüketmek oldukça faydalı.

Yemeğinizi doğru pişirmek de çok önemli.

Şeker ve tansiyon kontrolünüzü yaptırmak kanser için değil ama vucüt sağlığı için önemli.

Etkinlik alanında sadece sağlık değil , alışveriş için kurulan çadrılar da vardı. Tezgahlara konulan el işi ve ev yapımı ürünlerin geliri de Türk Kanser Derneği'ne bağışlandı.

HABER: DENİZ ADALI

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

Ramazan Ayı boyunca hangi gıdaları, nasıl tüketmeliyiz? Sağlık Kasder’in yürekli dostları buluştu Sağlık Kahve sevenler bu habere dikkat! Sağlık Virüs hızla yayılıyor! Ölümler artıyor! Sağlık