Dabık'a yönelik taarruz başladı

Terör örgütü IŞİD'in kutsal olarak kabul ettiği Dabık kentine yönelik operasyon başladı. ÖSO, TSK ve koalisyon güçlerinin ateş desteği altında kenti kuşatmaya başladı. Operasyon Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemindeydi. Erdoğan "Orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı güvenli bölge ilan edeceğiz." dedi.

Abone ol

Dabık operasyonu başladı.

Haberi ilk duyuran uluslararası haber ajansı Reuters oldu. Ajans, TSK destekli ÖSO güçlerinin Dabık operasyonuna başladığını bildirdi. Anadolu Ajansı'da ÖSO'nun Dabık'ın doğu tarafından operasyona başladığı bilgisini geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Rize'de yaptığı konuşmada "Dabık'a ilerliyoruz" dedi.

ÖSO, kara ve havadan sağlanan ateş desteği ile Dabık'ın çevresine saldırdı. Askeri uzmanlara göre harekât doğu ve kuzeydoğu bölgelerinden gelişiyor.

Terör örgütü IŞİD'in 1200 militanını konuşlandırdığı Dabık'a yönelik operasyona koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da zaman zaman destek veriyor. Bu arada Reuters'e konuşan bir askeri kaynak operasyonun 10 gün önce başladığını, bölgenin güneyden kontrol altına alınması alınması için uğraşıldığını söyledi.

Öte yandan 134 meskûn mahali kapsayan yaklaşık bin yüz 10 kilometrekare alanın terörden temizlendiği Fırat Kalkanı Harekâtı 53'ncü gününe girdi. Ateş destek vasıtaları IŞİD'e ait 80 hedefi tam isabetle vurarak etkisiz hale getirdi.

Savaş uçakları da Mirkane, Taşlıhüyük ve Tileli’de bulunan 2 karargah binası, silah mevzii olarak kullanılan 3 bina ve çok sayıda korugan tipi hedefleri imha etti.

Halep'in kuzeyinde buluna Dabık, IŞİD için büyük öneme sahip. Terör örgütü burayı kıyametin habercisi olacak nihai bir savaşın yaşanacağı yer olarak görüyor. Dabık'ın ele geçirilmesi de örgüte çok ağır bir psikolojik darbe indirilmesi anlamına geliyor.

ulusalkanal.com.tr

Akdeniz'de 4.5 büyüklüğünde deprem oldu Dünya ABD Eğitim Bakanlığından FETÖ bağlantılı okula 'teşvik' Dünya ABD o telefonları uçaklarda yasakladı Dünya UNESCO'dan Mescid-i Aksa kararı Dünya