Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Depreme karşı acilen kamu seferberliği!''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir'deki deprem ile ilgili mesaj yayınladı. Kayıplar için başsağlığı, yaralılar için ise acil şifalar dileyen Perinçek, benzer acıların bir daha yaşanmaması için kamu otoritelerini uyardı.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İzmir'de yaşanan deprem sonrası mesaj yayımladı.

İzmir depreminin ardından derin üzüntüler içinde olduğunu belirten Perinçek, "hayatıını kaybeden yurttaşlarımıza, ailelerine ve bütün milletimize başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diyorum" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı, imar politikaları ve kentleşme konusunda esaslı kararlar alınmasının gerektiğini vurguladı.

Deprem kuşağındayız ve kaçınılmaz olarak bu afetleri yaşayacağız, bunu değiştiremeyiz. Ancak çürük binalar yapmak, binaları denetlememek, yanlış kentleşme… bunlar bizim kaderimiz değil. Türkiye'nin, imar politikaları ve kentleşme konusunda esaslı kararlar alması gerekiyor.

Afetlerle ilgili kamu seferberliğinin önemine dikkat çeken Perinçek, depreme karşı büyük bir kamu eğitimi yapmanın da zorunlu olduğunu ifade etti.

Afetlerle ilgili kamu seferberliği gereklidir. Artık Türkiye, depreme karşı büyük bir kamu eğitimi yapmak zorundadır. Devletimizin, hükümetimizin ve yerel yönetimlerin hızla deprem önlemlerini alması, bütün milletimizin acil beklentisidir

Koronavirüs salgınında son 24 saat Gündem Karlov cinayetinin sanıkları yargı önünde Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ailesi Kovid-19'a yakalandı Gündem Mucize Kurtuluşlar: Ekipler kabus dolu gecede depremzedelerin umudu oldu Gündem