F-16′lar yine havalandı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın Kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonları bugün de devam etti. Şehir Er Ömer Kağan Kandemir’in adının verildiği 9. dalga operasyonda Diyarbakır’dan havalanan sekiz uçak Metina bölgesindeki PKK mevzilerini hedef aldı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'ın Kuzeyinde yer alan terör örgütü PKK'ya ait yeraltı ve yerüstü hedeflerini bombalamaya devam ediyor.

Hava Kuvvetleri'nin 9. dalga operasyonu bu sabah başladı.

Şehir Er Ömer Kağan Kandemir’in adının verildiği operasyona Diyarbakır’dan havalanan sekiz uçak katıldı.

Sabah saat 7:30 ile 11 arasında yapılan hava harekatında Metina bölgesindeki PKK mevzileri bombalandı. Askeri jetler bombardımana öğleden sonrada devam etti.

Operasyonlarda PKK'nın "kimsenin bilmediğini" düşündüğü beş gizli silah deposuda yerle bir edildi. Depolarda ABD'nin PYD'ye verdiği ağır makineli tüfek, antitank mayın, keskin nişancı tüfekleri, roketatar, doçka gibi ağır silah ve mühimmat bulunuyordu.

Operasyonlarda örgütün üst düzey yönetiminin üçe bölünmesine ve Kandil kampını terk etmesine de neden oldu. Murat Karayılan ve bazı isimler İran'a, diğerleri ise Suriye'nin Cizire bölgesine kaçtı.

PKK'lılar verdikleri zayiatın tespit edilmesini önlemek için telsiz konuşmalarına da son verdi.

Öte yandan Kilis’in Suriye sınırında özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin talebi doğrultusunda iş makineleriyle hendek kazılıyor.

Güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğu sınır hattında askerler sürekli devriye görevi yaparken, kritik bölgelerde iş makineleriyle hendekler kazılıyor. Kaçak geçiş ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yapılan hendek kazma çalışmalarının yanı sıra aynı noktalardaki birinci derece askeri hat yollarında da iyileştirmeler yapılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Özel harekat aracına roketli saldırı Gündem "Oğluma yanmıyorum vatan sağolsun" Gündem Önemli açıklamalar: Kandil'i tamamen yerle bir edeceğiz! Gündem Kaynak Yayınları yeni yayın dönemi hazırlıklarını açıkladı Gündem