YSK uyardı: Eşit davranın!

Yüksek Seçim Kurulu, basın kuruluşlarını 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde tüm siyasi partilere eşit davranması konusunda uyardı. 4 Mart'ta alınan kararda, "eşitlik, serbestlik ve dürüstlük ilkesine bağlı olunması istendi. Buna rağmen, bazı yayın kuruluşları 4 parti dışında seçime giren siyasi partileri yok sayıyor.

Abone ol

7 Haziran seçimleri yaklaştı, siyasi partiler çalışmalarına başladı. Seçimlerde eşitlik ilkesinin korunması için Yüksek Seçim Kurulu, basın organlarını uyardı.

4 Mart’ta aldığı kararları yayınlayan YSK, 10 Mart’tan itibaren basın kuruluşlarına "partilere eşit yer verin" uyarısı yaptı. Basın kuruluşlarından “eşitlik, serbestlik, dürüstlük” ilkelerine bağlı kalınması istendi.

Ancak YSK'nın kararı bazı basın organları tarafından dikkate alınmadı.

O kanallar Ana haber bültenlerinde, tartışma programları ve söyleşilerde ağırlıklı olarak 4 partiye yer veriyor. AKP-CHP-MHP ve HDP dışında seçime giren partiler basında yer bulamıyor.

YSK kararına göre, basın kuruluşları tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun davranmak zorunda.

Ayrıca 7 Haziran’da oy kullanımı bitene kadar da "ulusa sesleniş, millete hizmet yolunda" gibi başlıklarla parti propagandasına dönüştürülen görüntülerin yayınlanması yasak.

ulusalkanal.com.tr

AKP, CHP ve MHP'den Avrupa Parlamentosu kararına karşı ortak açıklama Gündem Arınç'tan itiraf dolu açıklama: İsrafın önünü alabilsek sizden vergi almaya gerek kalmaz Gündem Davutoğlu'ndan Avrupa Parlamentosu kararına tepki açıklaması Gündem THY uçağında bomba ihbarı! Gündem