Salgında şalgam suyu satışlarında büyük artış
Adana’nın meşhur içeceği şalgama, salgınla birlikte talepler arttı.Çünkü şalgam suyunun halk arasında bağışıklığı koruduğuna inanılıyor. Konuyu Ulusal Kanal’a değerlendiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Nihal Özdemir, “Şalgam suyu faydalı bir içecek olsa da bazı hastalıkları tetikleyebilir.” dedi. Özdemir, hastalıklarla mücadelede sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.
Haber: Yalçın Semir Akarsu
Adana’da sofraların vazgeçilmezi olan şalgam suyunun tüketimi, salgın döneminde bir hayli artmış durumda.
Koronavirüs salgınıyla birlikte, sağlıklı beslenmenin önemi daha da arttı. Koronavirüse iyi geldiğine inanılan Adana’nın meşhur şalgam suyuna ise, Türkiye’nin her yerinden talepler var.
25 yıldır şalgam üreticisi olan Hüseyin Kaya, sağlıklı şalgam seçiminin püf noktalarını Ulusal Kanal’a anlattı.
Ulusal Kanal’a konuşan bir diğer isim ise Beslenme ve Diyet Uzmanı Nihal Özdemir’di. Özdemir, şalgam sebzesinin bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini belirtti.
Özdemir, şalgam suyunun da dikkatli tüketiminde faydaları olduğunu söyledi.
Nihal Özdemir,şalgam suyunun faydalarının yanında, bazı rahatsızlıkları tetikleyici etkisi olabileceğinin de altını çizdi.
Özdemir koronavirüse karşı, bir çok besin grubundan faydanlanmanın önemine dikkat çekti.