Sosyal izolasyon neden gerekli?

Uzmanlara göre koronavirüse karşı bireylerin kendilerini sosyal olarak izole etmesi büyük önem taşıyor. 65 yaş ve üzerindekiler ve kronik hastalıkları olanların kalabalık ortamlardan uzak durması gerekiyor. Bireylerin aralarında 1 metre mesafe bırakması ve birbirleriyle tokalaşmaması gerekiyor.

Abone ol

Uzmanlar, koronavirüse karşı sosyal izolasyonun önemine dikkat çekiyor. 65 yaş ve üzerindekiler kronik hastalıkları olanlar kalabalık ortamlardan uzak durmalı.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 10 Mart’ta görüldü. Uzmanlara göre virüsten korunma yolları arasında yer alan sosyal izolasyon etkili bir yöntem.

Akciğer hastalıkları gibi hastalıkları olanlar risk grubunda yer alıyor. Risk grubundakilerin kendilerini izole etmesi gerekiyor.

Vatandaşın koronavirüse karşı alması gereken önlemler çok basit. Kalabalık ortamlardan uzak durulmalı. İnsanlarla arada 1 metre mesafe bırakılmalı.

Temas etmemek, tokalaşmamak da korunma yöntemleri arasında yer alıyor.

İzole sürecinde uzmanlar açık havada spor yapılabileceğini ifade ediyor.

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ceren Karahan, öğrencilerin tatilde alışveriş merkezi ve sinemalardan uzak durması gerektiğine dikkat çekti.

HABER:BUSE GENÇTÜRK/KAMERA:UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

Koronavirüse karşı alınan önlemler arttırılıyor Gündem Sınır kapısında umut bekleyişi 18. gününde Gündem Koronavirüs fırsatçıları tutuklandı Gündem Evlat nöbeti büyüyor Gündem