Son dakika haberleri... İstanbul Arnavutköy açıklarında deprem (14 Nisan 2020 Salı Kandilli Rasathanesi- AFAD son depremler)

İstanbul Arnavutköy açıklarında 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul'un birçok ilçesinde hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,1 olarak açıkladı. Uzmanlar, beklenen Büyük Marmara depremi için uyardı.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 2:56'da İstanbul'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 17 kilometre olarak açıklandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin büyüklüğümü 3.8, derinliğini ise 7 kilometre olarak açıkladı.

AFAD'tan depremin ardından yapılan açıklamada, "Karadeniz'de İstanbul, Arnavutköy açıklarında, saat 02.56'da 3,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Uzmanlar, beklenen Büyük Marmara depremi için uyardı.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun deprem sonrası yaptığı açıklama şöyle;

Kıymetli arkadaşlar,

Depremin BÜYÜKLÜĞÜ : 3.8

DEPREMİN ŞİDDETİ: MUHTEMELEN I

BÜYÜKLÜK: Sismometrelerle ölçtüğümüz değer 3.5, 5.4 gibi

ŞİDDET: Yıkıcılık etkisi I den XII ye kadar giden, hiisedilme ve yıkılma derecesi

derecesiulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan infaz düzenlemesi açıklaması Gündem AK Parti'den koronavirüsle ilgili kanun teklifi Gündem Prof. Dr. Naci Görür İstanbul açıklarında gerçekleşen depremin olası nedenini açıkladı Gündem THY'den flaş karar Gündem