TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması (17.01.2017)

Fırat kalkanı harekâtının 147'nci gününde El Bab'da tespit edilen IŞİD hedefleri havadan ve karadan vuruldu. Topçu birlikleri 106 hedefi yaptığı atışlarla baskı altına aldı. Ardından devreye Türk Savaş uçakları girdi. 10 ayrı hedefin imha edildiği hava harekâtında 20 IŞİD'li öldürüldü

Abone ol

Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı harekâtı devam ediyor.

147'nci gününü geride bırakan harekâtta kara birlikleri 106 IŞİD hedefini ateş altına aldı. Yapılan atışlarla örgüte ait barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar baskı altına alındı.

Türk savaş uçakları da El Bab'da 10 IŞİD hedefini yerle bir etti. İmha edilen hedefler arasında teröristlerin kullandığı 1 bina, 2 keskin nişancı mevzii ile 2 havan imalathanesinin de olduğu belirtildi.

Havadan ve karadan yapılan atışlarda ilk belirlemelere göre 20 IŞİD'li terörist öldürüldü.

Teröristlerden temizlenen bölgelerde 8 EYP'de imha edildi. Böylece harekâtın başından bu yana çoğu tuzaklanmış 2bin 941 EYP ile 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Valisi'nden Reina saldırganı açıklaması Gündem Başbakan'dan yakalanan Reina saldırganı ile ilgili açıklama Gündem 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na FETÖ operasyonu: 6 gözaltı Gündem Site sakini: Tek eksiğimiz güvenlik kamerasıydı, teröristler de ondan faydalanmış Gündem