Washington, Rakka operasyonunu PKK/PYD ile yapacak

Amerika ile Türkiye arasındaki yeni krizin adı Rakka. Washington, Rakka operasyonu için hazırlıklarını yapıyor. Amerika, Türkiye'nin itirazlarına rağmen Rakka'ya PKK'nın Suriye'deki kolu PYD ile operasyon yapacak.

Abone ol

Irak ve Suriye'yi PKK ile bölme stratejisini sürdüren Amerika, Rakka opersayonunu da PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile yapacak.

Fırat Kalkanı Harekâtı'yla PKK koridorunu bölen Türkiye, Amerika'ya "Rakka operasyonunu birlikte yapalım" teklifinde bulunmuştu. Ankara'nın şartı operasyona terör örgütlerinin dahil edilmemesiydi.

Ancak Washignton, operasyonu PYD ile yapacak. PYD operasyona "Suriye Demokratik Güçleri" çatısı altında sokulacak.

Plana ilişkin açıklama ise IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Amerikalı komutanı Korgeneral Stephen Townsend'dan geldi. Towsend, Türkiye’nin itirazlarına rağmen PKK bağlantılı YPG’nin Rakka kuşatmasında rol alacağını net bir dille açıkladı.

Bağdat’tan videokonferans aracılığıyla basın toplantısında düzenleyen Amerikalı komutan, "Türkiye bizim Suriye Demokratik Güçleri’yle hiçbir yerde, özellikle de Rakka’da birlikte çalıştığımızı görmek istemiyor. Gerçekler ise şunlar: Yakın dönem içerisinde savaşma yeteneğine sahip olan tek güç, YPG’nin önemli bir unsurunu oluşturduğu SDG. O yüzden Türkiye ile müzakere ediyor, planlama yapıyor ve konuşuyoruz." dedi.

Townsend, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Türkiye YPG’yi Menbiç’ten çıkartacak" açıklamalarına ise "koalisyon unsurları Menbiç’te" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

Rusya Devlet Başkanı Putin: Amerika muz cumhuriyeti mi ki? Dünya Barzani'den 'kaygılıyız' mesajı Dünya Bülent Esinoğlu yazdı: NATO, Rusya’yı teslim alamayacağına göre... Dünya Libya'da facia: 90 ölü Dünya