Org. Işık Koşaner, Org. Hulusi Akar'ı ziyaret etti

27'nci Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ziyaret etti. Koşaner, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yönelik Balyoz kumpasına tepki olarak görevinden istifa etmişti.

Abone ol

Balyoz kumpasına tepki olaran görevinden istifa eden 27'nci Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşme 12 Şubat 2016'da saat 14.00'te yapıldı.

Orgeneral rütbesi ile Ege Ordusu Komutanlığı ve Genelkurmay II. Başkanlığı görevlerini yürüten Koşanet, 30 Ağustos 2006'da Jandarma Genel Komutanlığı, 4 Ağustos 2008'de de Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştı.

2010 yılı Yüksek Askerî Şûra kararı ile Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'na görevine atanan Koşaner, 29 Temmuz 2011'de hava, kara ve deniz kuvvetleri komutanlarıyla birlikte istifa etti.

Genelkurmay Başkanlığı'nı bırakmasının sebebini yazılı bir açıklamayla duyuran Koşaner, "Balyoz ve benzeri davalarda tutuklu olarak yargılanan askerlere atıfta bulunarak tutuklamaların evrensel hukuk kaidelerine, hakka, adalete ve vicdani değerlere uygun olarak yapıldığını kabul etmek birçok hukukçunun da ifade ettiği gibi mümkün değildir." ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Eski TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in köyünden 11 kişinin TRT'ye atandığı ortaya çıktı Gündem Murat Karayılan'ın kardeşi gözaltına alındı Gündem Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu 2016 yılı bütçe tasarısını görüşüyor Gündem Hükümetten 'kara operasyonu' açıklaması Gündem