RTÜK'ten iki üyesine ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda bir ilk yaşandı. AKP’li RTÜK üyeleri, CHP kontenjanından seçilen üyelere kınama ve uyarı cezası verdi. Kınama cezası verilen CHP’li Ali Öztunç Ulusal Kanal’a konuştu. Öztunç, “Kınanması gereken ben değilim, Atatürk’e rüşvetçi diyenlerdir” dedi. Kararı Yargıtay’a taşıyacaklarını söyledi.

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na CHP Kontenjanıyla seçilen üyelere kınama ve uyarı cezası verildi. Cezanın nedeni oldukça şarıtıcı. Üyelerin Atatürk'e sahip çıkması.

Geçen aylarda Kanal A televizyonunda Atatürk’e hakaret içeren bir program yayınlandı. RTÜK ise söz konusu kanala ceza vermedi. Bunun üzerine üyeler Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan da programa ceza verilmemesine tepki gösterdi.

Olayın ardından Kanal A, CHP’li üyeler hakkında “RTÜK’teki gizli bilgileri dışarı sızdırdıkları ve bu nedenle üyeliklerinin düşürülmesi” gerektiğini öne sürerek şikayette bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu dün özel gündemle toplandı. Toplantıya CHP’li üyeler alınmadı. Komisyon, Süleyman Demirkan’a uyarı Ali Öztunç’a da kınama cezası verdiğini açıkladı.

MHP ve HDP kontenjanından seçilen üyeler de karara tepki göstererek toplantıyı terk etti. CHP’li Öztunç, kararı Yargıtay’a taşıyacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Bu karar RTÜK çatısı altında bir ilk oldu. Çünkü Cezayı veren üyeler Öztunç ve Demirkan'la denk pozisyonda ve aynı kurulun üyesi.

ulusalkanal.com.tr

'Başkanlığı görüşmeyi acil görmüyoruz' Gündem Ermeni meselesinden Kürt açılımına Gündem İç güvenlik Genel Kurul'da Gündem Zehirli gemi yaklaşıyor! Gündem