Memurlar, ilginç bir eyleme imza attı

Toplu sözleşme masasına oturmaya hazırlanan memurlar, ilginç bir eyleme imza attı. Memurlar, 3 Ağustos’ta başlayacak görüşmeler öncesi taleplerine dikkat çekmek içini Balıkesir’den Ankara’ya bisikletle yol almaya başladı.

Abone ol

Toplu sözleşme öncesi memurlar ilginç bir eyleme başladı.

Kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının belirlenmesi için 3 Ağustos’ta başlayacak toplusözleşme görüşmeleri kritik bir öneme sahip. Görüşmelerde Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu’ndaki memurları genel yetkili sendika Büro Memur-Sen temsil edecek.

300 bin memuru temsil edecek olan yetkili sendika taleplerine dikkat çekmek için Balıkesir’den Ankara’ya bisikletli eylem başlattı.

Eylem öncesi Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda toplanan Büro Memur-Sen üyeleri, , düştükleri zor durumu simit yiyerek gösterdi.

Memurlar adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mengütaycı, bisikletli eylemin nedeninin anlattı.

Yapılan açıklamanın ardından eyleme katılan memurlar Memurlar, Ankara’ya doğru pedal çevirmeye başladı. Eyleme katılanlar, bisikletli memurlarla yaklaşık bir kilometre yürüyerek eşlik etti.

10 gün sürecek eylem kapsamında memurlar, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu illeri üzerinden yaklaşık 800 kilometre pedal çevirerek 1 Ağustos’ta Ankara’ya ulaşacak.

Kadro için eylem Ekonomi İşsiz yurttaşların iş bulma beklentisi gün geçtikçe azalıyor Ekonomi Dolar fırladı! Ekonomi 2015 tahmini fındık rekoltesi açıklandı Ekonomi