Erdoğan’ın AB’ye karşı sert sözleri Avrupa basınında büyük yer aldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği’ne yönelik "Biz yolumuza gidiyoruz sende yoluna git" sözleri Avrupa basınında büyük yankı uyandırdı. Avrupa basını, TSK’nın PKK ile mücadelesini durdurmasını isteyen Avrupa Birliği’nin bu teklifine sert yanıt veren Türkiye'yi, vize serbestisini iptal etmekle tehdit etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği’nin “terör yasanı değiştir müzakere masasına otur” baskısına bu sözlerle yanıt verdi, Avrupa basınından tepkiler gecikmedi.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Independent (İndıpendınt) Türkiye’nin PKK ile mücadelesini eleştirdi. “ Erdoğan sert Terör yasasını değiştirmemek uğruna Avrupa’ya vizesiz seyahate rest çekti” sözlerini kullandı.

Financial Times(faynenşıl tayms) ise Erdoğan’nın sözlerinin Avrupa’da endişeye yol açtığını belirtti. Terörle mücadele yasasının insan haklarına ve temel özgürlüklere ciddi kısıtlamalar gerektirdiğine dikkat çekti.

Almanya’nın resmi haber ajansı Der Spigel(der şipigel) ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın gergin konuşması Avrupa’nın Türkiye’den beklentilerini azalttı” cümlelerini kullandı.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu Sosyalistler Grubu Başkanı Gianni Pittella twitterdan Erdoğan’a tepki gösterdi. “Türkiye anti-terör yasasını değiştirmeyecek mi? O zaman Avrupa Birliği vize serbestisi konusunda acele etmemeli” diye yazdı.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu, Erdoğan'a hangi iki isimden rahatsız olduğunu söyleyince "sen git" cevabını aldı Gündem Davutoğlu, Erdoğan'a hangi iki isimden rahatsız olduğunu söyleyince "sen git" cevabını aldı Gündem Giresun'daki bir şehidin ardından büyük operasyon başlatıldı Gündem Giresun'daki bir şehidin ardından büyük operasyon başlatıldı Gündem