Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ile eş güdüm halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen basın toplantısında, "Bu acılar sürdükçe, ülke olarak Suriye hakkında konuşmaya tabii ki devam edeceğiz, görüşmeye devam edeceğiz. Masumların çığlıklarına kulaklarımızı tıkamadan sorunu çözmeye yönelik arayışlarımızı sürdüreceğiz. Dostum Putin de bu drama son vermeyi samimi şekilde arzu ediyor. Ateşkes rejiminin hayata geçirilmesinde kendisinin büyük emeği ve çabası olacağına inandım, inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan bölümler şunlar:

* Son iki ay içinde Rusya Federasyonu'na ikinci ziyaretimi gerçekleştiriyorum. 2016 Ağustos'tan bu yana beşinci kez bir araya geldik. Sık sık telefon görüşmelerimizde devam ediyor.

* Ülkelerimiz için Suriye altı yıldır kanayan bir yara. Benim çok sevdiğim bir Rus atasözü vardır: Kimin neresi ağrıyorsa onunla ilgili konuşur. Bu acılar sürdükçe, Suriye hakkında konuşmaya devam edeceğiz.

Ateşkesin tahkim edilmesi için çalışıyoruz.

Putin'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* İlişkilerimizin iyileşme süreci tamamlandı, ilişkilerimiz normale döndü.

* Rusya ve Türkiye çok yönlü ikili işbirliğini güçlendirmeye kararlı. Karşılıklı ticaret değerlerimiz düşmeyi bıraktı, iyileşiyor.

* Türk Akımı projesini konuştuk.

* Türkiye'deki Rus turistlerin güvenliğinin sağlanması önemli. Rus istihbarat ajansları bu konuda Türkiye'ye yardımcı olmaya hazır.

* Türkiye ile 1 milyar dolar değerinde bir ortak yatırım fonu kuracağız.

* Ortadoğu ve Suriye sorununu görüştük.

ERDOĞAN VE PUTİN SORULARI YANITLIYOR

Erdoğan, bu bölümde bir gazeteciden gelen soru karşısında "İdlib, çatışmasızlık bölgesi olacak" dedi. Putin aynı soruya yanıt verirken, "Sayın (ABD Başkanı Donald) Trump da çatışmasızlık bölgelerini destekliyor" ifadelerini kullandı

Erdoğan: Artık normalleşme sürecinin ötesine geçiyoruz

Putin, "Ticari kısıtlamaların kaldırılması için anlaştık. Vizedeki kısıtlamalar devam edecek" dedi.

Erdoğan ise "Sayın Putin hepsini söyledi. Domates konusu dışında bütün konularda mutabık kaldık. Artık normalleşme sürecinin ötesine geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Putin'den Erdoğan'a espri: Seninkiler çalışmak istemiyor Gündem Kaçak HDP'lilerin vekilliğinin düşürülmesi gündemli komisyon kuruldu Gündem İşte Deniz Baykal'ın planı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'e ilk mesajını verdi Gündem