Bekir Bozdağ Amerikalı mevkidaşı Loretta Lynch ile görüştü

Amerika'da Fetullah Gülen'in iadesi için temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Amerikalı mevkidaşı Loretta Lynch ile görüştü. Bozdağ, Gülen'in geçici tutuklanması için ilave deliller sunduklarını söyledi.

Abone ol

Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili Washington'da temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Amerikalı mevkidaşı ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Bozdağ görüşmede Amerikan Adalet Bakanı Loretta Lynch'e (Loreta Linç) 1874 tarihli Osmanlı ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki suçluların iade anlaşması tablosunu hediye etti.

Görüşmenin ardından Bozdağ, kameralar karşına geçti, "ilave deliller sunduk" dedi.

"Geçici tutuklama talebimizi ilettik. İkamet ettiği Pensilvanya'dan terör örgütünü yönetmeye devam ettiğini ifade ettik. Biz kendilerine iade dosyalarına ilişkin ilave deliller de sunduk. Konuyu onlarda önemsediklerini ifade ettiler. Tabi bir hukuksal süreç var."

Adalet Bakanı Bozdağ talebin geçici tutuklama yönünde olduğunun altını çizdi. FETÖ lideri Gülen'in başka bir ülkeye kaçma hazırlığında olduğunu vurguladı.

"Bizim darbe teşebbüsüne ilişkin gönderdiğimiz şey geçici tutuklama talebilidir. Geçicici tutuklama talebinin içerisinde geçici tutuklamayı gerektirecek yeterli deliller sunduk. Tabi Fethullah Gülen'de iade edebilir endişesine kapıldığı için dünyanın farklı ülkelerinde bir arayış içerisine girmiş durumda."

ulusalkanal.com.tr

Sağlık Bakanlığında bin 836 kişi görevine iade edildi Gündem 'JeansBiri' hesabının sahibi Gaziantep'te yakalandı Gündem Adalet Bakanı Bozdağ'dan Fetullah Gülen açıklaması Gündem Batman'da çatışma: 1 şehit Gündem