Türk gazeteci kaçırıldı

Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de 20 gün önce kaçırıldığı ortaya çıktı. Kaçırma olayının gizli tutulduğu, sürdürülen görüşmeler sonuç vermeyince ise kamuoyuna açıklandığı belirtildi. Bünyamin Aygün'le birlikte, Suriye'de kaybolan bazı batılı gazetecilerin de El Kaide'nin elinde bulundukları öne sürülüyor.

Abone ol

Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Akgün'ün Suriye'de kaçırıldığı ortaya çıktı.

Aygün'ün 20 gün önce kaçırıldığı, ancak bugüne kadar kamuyouna açıklanmadığı belirtildi. Aygün'ün serbest bırakılması için yapılan görüşmeler sonuç vermeyince olay basınla paylaşıldı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nden yapılan açıklamada, olayın El Kaide yanlısı gruplar tarfından yapıldığının tahmin edildiği vurgulandı.

Açıklamada, çatışmaların başladığı 2011'den bu yana en az 25 gazetecinin öldürüldüğüne ve bölgenin gazeteciler için çok tehlikeli olduğuna dikkat çekildi.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Dışişleri Bakanlığı'nı ve bölgede etkili olabilecek tüm siyasetçileri çaba harcamaya çağırdı. Türenç, uluslararası basın kuruluşlarına da işbirliği çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Suriye Başbakanı El Halaki Medya Ulusal Kanal 16-22 Aralık yayın akışı Medya Esra Erol'a düzeltme Medya Ulusal Kanal 9-15 Aralık yayın akışı Medya